Ötgólos meccsen kapott ki a Sepsi OSK kupaellenfele

Orbán Zsolt 2020. június 30., 22:13

Kétszer is vesztésre állt az FC Hermannstadt a Poli Iași otthonában az alsóházi rájátszás hétközi fordulójának keddi nyitómérkőzésén, de a végén az erdélyi csapat játékosai örülhettek.

Andrei Cristeáék nem tudtak két győzelmet összekapcsolni a playoutban Fotó: Pinti Attila

A Sepsiszentgyörgyön nagy vereségbe beleszaladó jászvásáriak hétvégén a Chindia Târgoviște pályáján harcolták ki az újraindulás utáni első győzelmüket (0–2). Az utóbbi hetekben a nagyszebeniek is gyengélkedtek, legutóbb az Academica Clinceni-től kaptak ki hazai pályán (0–1).

A kiesőjelöltek keddi csatája, amely megnyitotta az alsóházi rájátszás hetedik fordulóját, sok gólt hozott.

Mircea Rednic alakulata kétszer is nyerésre állt, de Kevin Luckassen első góljára Alexandru Vodă válaszolt gyorsan, aztán a ghánai származású holland csatár duplázott a játékrész végén, a vendégek viszont ismét egyenlítettek a második félidő elején, Romário Pires tizenegyesével.

Az FC Hermannstadt végül mindhárom pontot elvitte a moldvai városból, egy másik légiós, a horvát Gabriel Debeljuh találatával. Győzelmével az erdélyi csapat elmozdult az osztályozós helyről.

{A}

A Poli Iași július 5-én a bajnokságban, négy nappal később a kupaelődöntő visszavágóján találkozik a Sepsi OSK-val, mindkét mérkőzésen a kék-fehérek lesznek a házigazdák. A székely csapat szerdán délután a hármas győzelmi sorozatban lévő Academica Clinceni-nel mérkőzik, szintén idegenben.

Labdarúgó 1. Liga, rájátszás, alsóház, 7. forduló
Jászvásári Poli–FC Hermannstadt 2–3 (2–1).
Gólszerzők: Luckassen (9., 41.), ill. Vodă (13.), Romário (56., büntetőből), Debeljuh (76.)

{Z1} 

{S1}