Feleannyi látogatóval terveznek a sepsiszentgyörgyi strandnál

Bíró Blanka 2020. június 30., 20:13

Július 9-re tervezik a sepsiszentgyörgyi strand nyitását. Addig zajlanak az előkészületek, hogy teljesítsék az előírt szabályozásokat.

Archív Fotó: Facebook/Sepsiszentgyörgy Önkormányzata

Az előbbi évekhez képest felére csökkentik az eladott jegyek számát, hogy szavatolni tudják a strand területén a távolságtartást. A működtetésért felelős cég igazgatója, Bodor Lóránd kifejtette, két részre tagolták a belépéseket, 8 és 13 óra között, valamint 14 és 19 óra közötti időszakokra. Az egyórás szünetet fertőtlenítésre fordítják. Számításaik szerint ilyen körülmények között

a belépések száma felére csökken.

Az elmúlt években szép idő esetén hétvégeken napi kétezren váltottak jegyet, ha ez most a felére csökken, anyagilag is megterheli a működtetőt. Az igazgató hangsúlyozta, eddig nyereséges volt a létesítmény, ám idén ez már kérdéses. A belépők árát nem szeretnék emelni, ám erről a tulajdonos helyi önkormányzat fog dönteni.

Bodor Lóránd még elmondta, a csökkenő forgalom mellett a fenntartási költségek is növekedtek, a víz melegítése mellett a fertőtlenítés is sokba kerül, hiszen a használt nagy mennyiségű klór ára a tavalyhoz képest megkétszereződött.

{A}