Szerdán nyit a székelyudvarhelyi városi strand

Székelyhon 2020. június 30., 22:05

Szerdán nyit a székelyudvarhelyi városi strand: a medencéket már a múlt hét végén feltöltötték, a szükséges javításokat elvégezték. Változnak a belépőárak, idén olcsóbb lesz a strandolás.

Csak bizonyos számú strandolót engednek majd be a medencékbe. Archív Fotó: Veres Nándor

A múlt év végén elfogadott tanácsi határozat szerint a tavalyhoz képest változtak a belépők árai a városi strandon. Idén mindenki kevesebbet fizet a jegyért: az egésznapos jegy (reggel 8 és délután 7 óra között érvényes) ára gyerekeknek és nyugdíjasoknak 5 lej, felnőtteknek 10 lej, a délutáni jegy (16 és 19 óra között) ára gyerekeknek és nyugdíjasoknak 5, felnőtteknek 8 lej, az esti fürdőzésre (19 és 21 óra között) gyerekek és nyugdíjasok 3, a felnőttek pedig 5 lejt kell majd fizessenek. Az öt év alatti gyerekeknek ingyenes a belépés.

A polgármesteri hivatal azonban felhívja a lakosság figyelmét, hogy a járványügyi helyzet miatt a látogatóknak több új szabályt kell betartaniuk a strandolás ideje alatt:

  • kötelező maszkot viselni a közös terekben. Az úszóknak a maszkot csak a medencébe való bemenetel pillanatáig kell viselniük.
  • Orrot fújni vagy köpködni a medencében tilos. Szükség esetén a mosdót kell használni erre a célra.
  • A légzéshigiénia kötelező: köhögni és tüsszenteni a könyökhajlatba vagy az egyszer használatok papírzsebkendőbe kell, amelyet azonnal a kukába kell dobni,
  • ugyanakkor javasolt az arc fertőtlenítetlen kézzel való érintésének elkerülése,
  • illetve ajánlott a rendszeres kézmosás. 

A fürdőzőknek saját felelősségű nyilatkozatot kell kitölteniük arra vonatkozóan, hogy az elmúlt 14 napban volt-e kapcsolatuk fertőzöttekkel vagy fertőzésgyanús személyekkel. A légzőszervi fertőzés jeleivel (gyakori köhögés, tüsszentés, orrfolyás, láz, általános rossz közérzet stb.) és 37,3 Celsius-fok feletti lázzal rendelkező személyeknek tilos belépni a strandra.

{A}

Szintén belépéskor minden látogatónak – az esetleges járványtani vizsgálat segítése érdekében – ki kell töltenie egy űrlapot az elérhetőségeivel. A medenceterületre való belépést megelőzően – lábmosás céljából – kötelező a megengedett maximális koncentrációjú klórral kezelt vizet tartalmazó lábfürdő használata.

A vízben minden úszónak legalább 12 négyzetméteres saját felülettel kell rendelkeznie.

A csúszdákhoz való hozzáférés az emberek közötti legalább kétméteres távolság betartásával lehetséges. A napozóágyakat legalább kétméteres távolságra helyezik egymástól, kivéve abban az esetben, ha egy háztartásból származnak a strandolók. A strand látogatottságával kapcsolatban érdeklődni vagy iratkozni a 0733–313021-es vagy a 0266–216006-os telefonszámon lehet.