Hazai kapussal hosszabbított a GYHK

Gergely Imre 2020. június 30., 19:12

Szakács Szabolcs is piros-fehérben folytatja pályafutását – jelentette be hétfőn szokásos játékos-bemutató közleményében a Gyergyói Hoki Klub.

Amióta csak korcsolyát húzott a lábára, Szakács a gyergyói színeket képviselte Fotó: Szász Adorján

Szakács az Erste Liga egyik legkiválóbb kapusa, Jordon Cooke mellett a Gyergyói HK második kapuvédője. „Mester” – ahogy a szurkolók szólítják – amióta csak korcsolyát húzott a lábára, csakis gyergyói színeket viselt: gyerekként Gyergyóalfalu jegén tette meg az első lépéseket, majd jött a Gyergyószentmiklósi ISK, a Progym és a Gyergyói Hoki Klub.

{A}

„Szakács Szabolcs az az ember, aki mindig készen áll, amikor szüksége van rá a csapatnak. Amikor pedig megkapja a lehetőséget, mindig kihozza magából a maximumot, akár az első perctől kell védenie, akár a mérkőzés közben kell beállnia a ketrec elé, valamilyen előre nem tervezett ok miatt” – olvasható a gyergyószentmiklósi jégkorongcsapat Facebook-oldalán.

Szakács Szabolccsal a gyergyóiak keretének ismertetett névsora huszonkét fősre bővült, két kapus, kilenc hátvéd és tizenegy támadó neve vált eddig ismertté.