Magyari Szilárd a Soroksárnál folytatja

Dobos László 2020. június 30., 10:27

Budapesten, a magyar másodosztályban szereplő Soroksár SC-nél folytatja labdarúgói pályafutását Magyari Szilárd, aki idén nyárig az FK Csíkszereda játékosa volt.

Magyari Szilárd a Soroksár SC mezében Fotó: Soroksár SC

Budapest XXIII. kerületi csapata honlapján jelentette be a hírt.

„A távozók után nagy örömmel tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy sikerült megszerezni a több csapat által csábított erdélyi támadót, Magyari Szilárdot. A 22 éves játékos a Hagi Akadémián és a Puskás Akadémián nevelkedett, legutóbb a román másodosztályú Csíkszeredánál szerepelt, ahol a csonka idényben három gólt szerzett. Szilárd személyében egy két lábas csatárt igazoltunk, aki a támadósor bármelyik oldalán bevethető. Soroksári szerepléséhez sok sikert kívánunk! Reméljük, játékával, góljaival sok szép percet fog szerezni szurkolóinknak!” – olvasható a sárga-feketék közleményében.

{A}

Az új idényt az NB2-ben kezdő, 1999-ben alapított Soroksár SC jogutódja az 1933–1934-es Magyar Kupában diadalmaskodó Soroksári AC-nak.

A csapat jelenlegi edzője a Ferencváros és az FC Porto egykori kiváló játékosa, az 58-szoros magyar válogatott Lipcsei Péter.

Magyari Szilárd 1998. május 20-án született, Farkaslakán nőtt fel. 2015 és 2018 között Magyarországon játszott a Puskás Akadémia II. csapata és a Csákvár színeiben, 2018-től 2020-ig pedig az FK Csíkszereda játékosa volt. A 2019–2020-as csonka idényben Magyari Szilárd 18 mérkőzésen lépett pályára a román másodosztályban az FK Csíkszereda színeiben, ahol 3 gólt szerzett.