Alibec elsüllyesztette az FCSB-t

Zátyi Tibor 2020. június 29., 21:55

Hiába vezetett két góllal az FCSB az Astra Giurgiu vendégeként a labdarúgó 1. Liga felsőházi rájátszásának ötödik fordulójában, a hazaiak Denis Alibec vezérletével fordítottak.

Alibec két gólt szerzett, illetve kiosztott egy gólpasszt is korábbi csapata, az FCSB ellen Fotó: Agerpres/Grigore Popescu

A felsőházi rájátszás ötödik fordulóját záró mérkőzésen, hétfőn este a negyedik Astra a bajnoki álmoktól egyre távolabb kerülő FCSB-t fogadta. Az első fél órában a vendégeknek jött ki jobban a lépés, előbb Ovidiu Popescu bombázott a rövid sarokba, majd egy szép rövidpasszos játék végén Denis Man lőtt 12 méterről a hálóba. A hazai reményeket nem sokkal később Denis Alibec hozta vissza, amikor Radunovic távoli ívelését fejelte hat méterről, senkitől sem zavartatva a hálóba.

{A}

A szünetet követően, az 53. percben az FCSB-nél másfél szezont lehúzott Alibec szelídítette meg a labdát a bukarestiek tizenhatosában, lekészítését pedig Takayuki Seto lőtte a hálóba. Az egyenlítést követően mindkét kapu előtt több nagy helyzet alakult ki, így jutottunk el a hajráig, a 80. percben ismét Radunovic adott nagyszerű labdát a védők közül kiugró Alibecnek, aki a kapu jobb oldalába lőtt.

Az Astra harmadszorra is legyőzte idén az FCSB-t, és a felsőház táblázatán meg is előzte hétfő esti riválisát. A harmadik hely a román bajnokságban Európa Liga-selejtezőt jelent, ám a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) korábban nem adta meg az Astrának az UEFA-licencet, így a korábbi bajnok nem indulhat az európai kupasorozatok következő szezonjában.

A negyedik helyre lecsúszott FCSB hátránya már kilenc pont az éllovas Kolozsvári CFR-rel szemben.

Labdarúgó 1. Liga, felsőházi rájátszás, 5. forduló
Astra Giurgiu–FCSB 3–2 (1–2),
gólszerzők Alibec (36., 80.), Seto (53.), illetve Popescu (18.), Man (29.).

{Z1}

{S1}