Időseket károsítottak meg a magukat vízszerelőnek kiadó férfiak

Bíró Blanka 2020. június 29., 17:46

Csalással és lopással gyanúsítanak két sepsiszentgyörgyi férfit, akik vízszerelőnek adva ki magukat, több embert is megkárosítottak.

Képünk illusztráció Fotó: Pixabay

Őrizetbe vettek, majd hatósági felügyelet alá helyeztek két sepsiszentgyörgyi férfit, akit csalással és lopással gyanúsítanak. A rendőrség tájékoztatása szerint az 52, illetve 32 éves férfiakat azzal gyanúsítják, hogy tavaly november és december folyamán

vízszerelőnek adták ki magukat, így jutottak be idős emberek lakásába, ahonnan pénzt loptak, vagy ál-szolgáltatásokért kértek el pénzt.

{A}

A nyomozás során kiderült, a két férfi november 6-án délben becsöngetett egy 62 éves nő lakásába, szerelőként mutatkoztak be, azt állították, hogy a társasház több lakásában kellemetlen szagokra panaszkodnak, annak a forrását próbálják kideríteni.

Az áldozat beengedte őket a lakásba, ahol úgy tettek, mintha ellenőrzéseket végeznének. Miután távoztak, a nő észrevette, hogy eltűnt a szekrényéből egy pénzösszeg.

Egy hónappal később, december elején egy 86 éves nő lakásába kérezkedtek be, azzal az ürüggyel, hogy a vízhálózatot ellenőrzik. Folyadékot permeteztek szét, majd a szolgáltatás ellenértékét követelték, amit az idős asszony ki is fizetett. A gyanúsítottakat 24 órára őrizetbe vették, majd hatósági felügyelet alá helyezték.