Fiatalítás, hét ifi jégkorongozó a csíki hokisok edzésén

Dobos László 2020. június 29., 16:39

Egy hónapja állt edzésbe a Csíkszeredai Sportklub jégkorongegyüttes. A játékosok Hozó Levente vezetésével végzik a gyakorlatokat, a jégedzéseket augusztus elején kezdenék el, az Erste Liga pedig szeptember közepén rajtolna.

A Sportklubnál komolyan készülnek az új idényre, de nem tesznek hangzatos kijelentéseket Fotó: Gábos Albin

A koronavírus-járvány miatti egészségügyi előírásokat betartva június 1-jétől zajlanak a Csíkszeredai Sportklub edzései, egyebek közt tilos az öltözőkbe bemenni. A tréningeket felügyelő Hozó Leventétől megtudtuk, hogy az elmúlt idényben pályára lépett játékosok közül szinte mindenki maradt.

{A}

Adorján Örs és László Arnold kapusok, illetve Biró Tamás, Farkas Tamás, Gecse Hugó, Eduard Cășăneanu, Flinta Botond, Györfy Tihamér, Papp Szabolcs, Rokaly Szilárd, Rokaly Norbert és Fodor Csanád mezőnyjátékosok készülnek Csíkszeredában, Becze Tihamér, Láday Tamás és Salló Alpár pedig egyéni program alapján végzi az alapozást, ők várhatóan augusztus elején csatlakoznak a közös munkához.

A pénzügyi megszorítások miatt a Vákár Lajos Műjégpályán augusztusban nem tudnak jeget készíteni, így a kék-fehérek Karcfalvára fognak feljárni.

Június elejétől a Sportklubbal edz hét 19–20 éves játékos is, akik a Sapientia hokisai, de esélyesek arra, hogy megfogják a Sportklub felnőtt keretét: Silló Huba, Gecse Olivér, Kristó Csongor, Ilyés Tamás, Szabó Ákos, Boldizsár Cristian és Antal László.

Fotó: Facebook/Csíkszeredai Sportklub

„Szorosabb közreműködést tervezünk a Sportklubbal. Hét játékosunk a kék-fehérekkel végzi az alapozást. Kristó és Antal az elmúlt idényben a Csíkszeredai ISK U18-as csapatában szerepelt, a többiek pedig a Sapientia színeiben léptek jégre.

A hét játékos közül mindenki esélyes arra, hogy bekerüljön a Sportklub keretébe. Ehhez azonban keményen kell dolgozniuk, fel kell nőniük az elvárások szintjére”

– nyilatkozta Nagy Attila, a Sapientia menedzsere.

Hodos Lászlótól, a Sportklub elnökétől megtudtuk, hogy Andrej Taratuhinnak érvényes szerződése van a Sportklubbal, ő román állampolgár is, így nem számít idegenlégiósnak. Visszavárják, szóban megegyeztek Makszim Szamankov kapussal és Gyenisz Kuljas hátvéddel is, a Sportklub pedig mindkettőjüknek hamarosan elindítja a román állampolgárság megszerzéséhez szükséges eljárást.

Az edzéseket Hozó Levente irányítja, aki elmondta, hogy tárgyalások zajlanak az elmúlt idényben is főedzőként tevékenykedett Jason Morgannel, aki Csíkszeredában tartózkodik, nagy a valószínűsége, hogy az új szezonban is ő lesz a Sportklub vezetőedzője.

{K1}

„A román bajnokság szeptember végén vagy október elején kezdődne, de – sajnos – Bukarestben megpróbálnak keresztbe tenni az erdélyi csapatok Erste ligás szereplésének. Augusztusban még lesz egy vezetőségi gyűlés a román szövetségnél, reméljük, akkor majd minden normálisan alakul az erdélyi csapatok szempontjából” – hangsúlyozta a Sportklub elnöke.

Az már eldőlt, hogy a 2020-as jégkorong Román Kupa küzdelmeinek Galac lesz a házigazdája, a tervek szerint december második felében.