Szív és értelem – mindkettőt kell használjuk ahhoz, hogy életünk gyümölcsöző legyen

Barabás Orsolya 2020. június 29., 15:56

Szabadtéren, a templom kertjében tartották az idei búcsús szentmisét hétfő délelőtt Gyergyócsomafalván. Korom Imre, a gyergyószentmiklósi Munkás Szent József-templom plébánosa prédikációjában megemlékezett Péter és Pál főapostolokról.

Fotó: Barabás Orsolya

Korom Imre atya felelevenítette, amikor a múlt század közepén ásatásokat végeztek a Szent Péter-bazilika alatt, ahol megtalálták Péter apostol csontjait. Péter háromszor megtagadta az Istent, de háromszor tanúbizonyságot is tett mellette. A küldetése pedig, hogy a hitükért, mindennapi életükért küzdő, megharcoló embereket vezesse Krisztushoz – hangsúlyozta a plébános, aki elmondta, a szeretet minden bűnt megbocsát, velünk is megtörténik, hogy elesünk, bűnt követünk el.

{A}

Szent Pál apostol teológus volt, nem volt annyira heves, izgága, mint Péter, ő az eszével tudta, hogy érdemes Krisztusban hinni – hangzott el a prédikációban.

Nem vagyunk egyedül, életünk Isten kezében van

– emelte ki Korom Imre, aki elmondta, Péter a szív, Pál az értelem képviselője, de mi mindkettőt kell használjuk ahhoz, hogy életünk gyümölcsöző legyen.

Fotó: Barabás Orsolya

Emellett pedig észre kell vegyük azokat a lehetőségeket, amelyeket az Úr küld nekünk. A búcsús szentmisén elhangzott, hogy a csomafalviak leleményes és tenni akaró nép, akikben van erő és jövőbelátás is.

Fotókiállítás a templomkerítésen

A templomkerítésen június 29-étől látható a Gyergyói Fotó Klub Gyergyószéki értékeink című szabadtéri  kiállítása, melyet július 15-ig lehet megtekinteni.

Fotó: Barabás Orsolya

A kiállított fotók alkotói: Borbély Bartis Árpád, Buslig Barna, Mincsor Szabolcs, Munzlinger Noémi, Dr. Munzlinger Attila, Lukács Géza.