Az Erste Ligában láthatjuk Sofron Istvánt

Orbán Zsolt 2020. június 29., 12:39

A magyar jégkorong-válogatott meghatározó játékosa, a csíkszeredai születésű Sofron István a következő idényben az Erste Ligában induló MAC HKB Újbudát fogja erősíteni.

Edzője szerint Európában bárhol megállná a helyét Fotó: MAC Újbuda felnőtt jégkorong csapata/Facebook

Örömteli hírt osztott meg hétfőn a hokiszurkolókkal a MAC Újbuda: a magyar válogatott egyik legkiemelkedőbb játékosa, a székelyföldi származású Sofron István a következő idényben a Kangyal Balázs vezette Erste Liga-csapat tagja lesz.

{A}

A 32 éves csatár a legutóbbi csonka szezonban a szlovák extraligában szerepelt a MAC-cal, 54 alapszakasz-mérkőzésen 48 pontot termelt (24 gól, 24 assziszt). Sofron a színvonalas bajnokság legjobb gólszerzői közé tartozott, a Tipsport Liga lefújásakor holtversenyben a negyedik helyen állt ebben a tekintetben.

Azért döntöttem a MAC HKB mellett, mert egyben tudtuk tartani a tavalyi magyar magot ebben a nehéz helyzetben is. Annak ellenére, hogy nem indulhatunk a szlovák bajnokságban, mindent megteszünk azért, hogy a magyar bajnokságot minél színvonalasabbá tegyük érkezésünkkel, és természetesen meg is szeretnénk nyerni”

– nyilatkozta a budapesti egyesület honlapjának a német (DEL) és az osztrák (EBEL) ligában is megfordult jégkorongozó.

Kangyal Balázs vezetőedző szerint „Sofi” bármelyik európai bajnokságban meg tudná állni a helyét.

A korábbi kiváló hátvéd elismerte, hogy nem számolt a tapasztalt hokissal, akit magasabbra pozicionál az Erste Liga szintjénél. Kangyal ugyanakkor elmondása szerint végtelenül örül, hogy Sofron István a klubnál maradt, úgy véli, ahhoz, hogy jövőre még magasabb szinten tudjon játszani, ebből az évből a maximumot kell kihoznia.

A MAC HKB Újbuda eddig bejelentett játékosai a 2020/21-es idényre:
Kapus: Bálizs Bence.
Hátvédek: Bugár Gábor, Garát Zsombor, Jászai Dávid, Pozsgai Tamás.
Csatárok: Kreisz Brúnó, Majoross Barnabás, Brance Orbán, Schlekmann Márk, Sofron István, Terbócs István.