Újabb viharriasztást adtak ki, Hargita és Kovászna megye is érintett

Székelyhon 2020. június 29., 11:50

Narancssárga jelzésű viharriasztást adott ki hétfő reggel az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország kilenc megyéjére, amely délután hét óráig lesz érvényben.

Képünk illusztráció Fotó: Haáz Vince

Az érintett megyék: Hargita, Kovászna, Brassó, Prahova, Bákó, Vrancea, Buzău, Neamț és Szucsáva. A meteorológusok szerint időszakosan felhőszakadások, szélviharok, gyakori villámlások és jégesők várhatók.

{A}

Ugyanakkor kedd reggelig az ország 32 megyéjében elsőfokú (sárga jelzésű), légköri instabilitásra vonatkozó meteorológiai figyelmeztetés van érvényben. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) tájékoztatása szerint hétfő, június 29-e reggele és kedd, június 30-a reggele között a domb- és hegyvidékeken, valamint a Bánságban, a Körösök vidékén, Máramarosban, Erdélyben és Moldvában időszakosan megnövekszik a légköri instabilitás, záporokra, zivatarokra, jégesőre, erős szélre kell számítani. A lehulló csapadékmennyiség meghaladhatja a 20-25, helyenként pedig a 40-50 litert is négyzetméterenként. A hőérzet kellemetlenné válik, főleg a síkvidéken, és a hőmérséklet-páratartalom mutató meghaladja a kritikus 80-as értéket – tájékoztat az Agerpres hírügynökség.