Kapaszkodott, otthon mégis kikapott a Kolozsvári CFR

Józsa Csongor 2020. június 28., 22:07

Az élen állók küzdelmét hozta vasárnap este a labdarúgó 1. Liga rájátszásának felsőháza. Nagy volt a tét: a címvédő a listavezető pozícióját erősíthette meg, követőjének a csata nyílttá tétele lebegett a szeme előtt.

Öt gól született a rangadón Fotó: Facebook/Universitatea Craiova

Bizonyára telt ház előtt rendezték volna a Kolozsvári CFR és az U Craiova meccset a román fociélvonalban, de ez a találkozó is zárt kapus volt. A play-off felsőházának ötödik játéknapjához tartozó párharc nagyban eldönthette volna a bajnoki aranyat: a hazaiak négypontos előnyben voltak a kezdő sípszókor.

Az U indított jobban: a 9. percben Koljic egyéni akció után, húszról lőtte ki a bal alsót, ezzel megszerezte a vendégeknek a vezetést abban a stadionban, ahol a kincses város együttese igencsak stabilan teljesített az egész pontvadászatban.

Fotó: Facebook/Universitatea Craiova

A CFR az első játékrész derekán egyenlíthetett volna, egy szögletet követően Djokovic fejelt az ötösről, de a hálóőr nagy bravúrt mutatott be. Majd Itu fejesét követően a játékszer a felső lécen csattant.

Túloldalon Arlauskisnak is akadt védenivalója, a gólszerzővel nézett farkasszemet – ezt a csatát ezúttal a litván kapus nyerte.

{A}

A második félidő álmosan indult, az oltyánok a semmiből növelték előnyüket, ellentámadást követően Mihăilă a kimozduló hálóőr feje felett ívelte át a labdát, az pedig a hálóban pihent meg: az 56. percben 0–2-t mutatott az eredményjelző.

Dan Petrescu két cserével próbálta felrázni tanítványait, a húzás be is jött, Deac tört be a büntetőterületre, tizenötről kilőtte a jobb felsőt (1–2). Tíz percre rá egy szögletet után Deac helyezte mesterien Vinicius fejére a játékszert, aki az ötösről megcsúsztatta, a 70. minutumban kiegyenlített a CFR (2–2).

Fotó: Facebook/Universitatea Craiova

A kolozsváriak kihasználva lélektani fölényüket rátettek még egy lapáttal, nagy helyzetet azonban nem tudtak kidolgozni.

A végjátékban jött a slusszpoén: az U Cicăldău révén közelről betalált.

Válasza erre már nem volt a házigazdának: 3–2-re nyert az U Craiova, egy pontra megközelítette az élen állót – teljesen nyílt lett a küzdelem az aranyéremért.

Labdarúgó 1. Liga, rájátszás, 5. forduló:
Kolozsvári CFR–U Craiova 2–3 (0–1).
Vezette: Kovács István.
Gólszerzők: Deac (60.), Vinicius (70.), illetve (Koljic (9.), Mihăilă (56.), Cicăldău (88.).
CFR: Arlauskis – Manea, Vinicius, Burcă, Camora – Itu (60., Petrilă), Bordeianu (89., Chipciu), Djokovic (60., Rondon) – Deac, Omrani (89., Traore), Costache (31., Păun).
U Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Acka, Bălaşa (82., Cosic), Bancu – Cicâldău, Mateiu, Nistor (73., Gustavo) – Ivan (74., Bărbuț), Koljic, Mihăilă.

{Z1}

{S1}