Mégsem maradnak kulturális és szabadidős rendezvények nélkül a csíkiak a nyár folyamán

Korpos Attila 2020. június 26., 18:56

Egy korábbi határozat módosításával a csíkszeredai önkormányzati képviselő-testület június 26-i havi ülésén döntés született arról, hogy már június 30. után helyet adnak a korábban augusztus 31-ig felfüggesztett szabadidős és kulturális programoknak.

Ugyan kisebb létszámban, de meg fogják tartani az Ezer Székely Leány Napját a csíksomlyói nyeregben. Archív Fotó: Pinti Attila

Az egészségügyi és kulturális minisztérium legújabb rendelkezéseinek betartásával így

lehetőség nyílik az Ezer Székely Leány Napja és a Régizene Fesztivál megszervezésére is.

Mint az önkormányzati közleményben írják, az áprilisi, 2020/100-as számú határozatában felfüggesztették a kulturális és sportrendezvények szervezését és támogatását 2020. augusztus 31-ig, de ugyanebben a határozatban azt is rögzítették, hogy – a járványügyi helyzet ismeretében – júniusban felülbírálhatják azt. A felülbírálat megtörtént, a képviselő-testület egyhangúlag elfogadta a Füleki Zoltán alpolgármester által előterjesztett módosítást. Kiemelik, ezen rendezvények legfeljebb 500 fő részvételével – ülőhellyel rendelkező közönség száma – valósulhatnak meg. 

{A}

A napirenden szereplő 33 határozattervezet között bérleti szerződések meghosszabbításról, tulajdonjog-visszaállításról, egyesületi tagsági díjak befizetéséről döntött a testület.