Külföldi önkéntesek teszik szebbé a Pacsirta sétányt

Korpos Attila 2020. június 26., 12:53

Szemétszedés egy tisztább környezetért! címmel hirdet önkéntes akciót a csíkszeredai Care2Travel Egyesület szombaton. Az Európai Szolidaritási Testület három önkéntese indította el a kezdeményezést.

Olasz önkéntesek segítségével végzik a környezetszépítést. Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

A három fiatal, Francesco, Davide és Éva a fenntarthatóbb fogyasztási szokások előnyeire szeretnék felhívni a helyi közösség figyelmét.

Dudás Ilona Éva magyarországi önkéntestől megtudtuk, tavaly november óta tartózkodik a megyeszékhelyen két olasz önkéntes társaságában, és augusztus közepéig maradnak a városban. 

„Eredetileg iskolákban tartottunk volna előadásokat a környezettudatosság és a klímaváltozás jegyében, de a járványhelyzet miatt kénytelenek voltunk online végezni a tevékenységünket” – mondta, hozzátéve, a kialakult helyzet alatt így ismeretterjesztő videókat készítettek, amelyek megtekinthetők a Youtube-csatornájukon. 

{A}

A szombati szemétszedő akció kapcsán elmondta, a Pacsirta sétánynál levő ANL-tömbházak környékét és a zöldövezetet szeretnék szebbé tenni.

„Bejártuk a területet, és elég szemetes a környék. Nagyjából háromórás programról lesz szó, de hogy jobban menjen a munka, közben játékokat is fogunk szervezni” – tudtuk meg az önkéntestől. Kilenc órától gyülekező és megbeszélés a Novák cukrászdában, indulás tíz órakor. Szívesen látják azokat, akik csatlakoznának a fiatalokhoz, a szükséges kesztyűt és szemetes zsákokat is biztosítják számukra.