Újabb áradás Bodzavidéken

Bíró Blanka 2020. június 25., 21:25

Három részen hordta be csütörtökön a heves esőzés a hordalékot Bodzaforduló környékén a 10-es jelzésű útra. A forgalmat elterelték. Az útügyi igazgatóság és a helyi önkormányzat munkatársai kotrógépekkel dolgoztak, hogy felszabadítsák az utat.

Fotó: Kovászna megyei tűzoltóság

A tűzoltóság tájékoztatása szerint a víz több gazdaságot elöntött, a tűzoltók négy pumpával szivattyúzták a vizet a háztartásokból. A folyóvizek szintje ugyanakkor visszahúzódóban van.

Ioan Ilas, a Kovászna Megyei Vízügyi Igazgatóság vezetője úgy nyilatkozott, Erdővidéken a Kormos patakán lépte át a víz a veszélyességi szintet, de visszahúzódott, Bodzavidéken szintén csökkent a vizek szintje. Ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy az időjárás kiszámíthatatlan, naponta 5–6 meteorológiai figyelmeztetést kapnak. Felügyelik a vizek szintjét, és készen állnak arra, hogy árvízveszély esetén közbelépjenek.

{A}

A prefektúra tájékoztatása szerint zajlik a kárfelmérés, pénteken reggelre összesítik a károkat. Ebben a hónapban nyolc háromszéki települést érintett az esőzés, az áradás: Zágonbárkányt, Dobollót, Nagypatakot, Rétyet, Borosnyót, Szitabodzát és Barót környékét. Mezőgazdasági terményt tett tönkre, községi és bekötő utakat rongált meg, kutakat és udvarokat árasztott el a víz.