Gyergyószentmiklósiak is megfertőződtek

Barabás Orsolya 2020. június 25., 14:37

Napok óta lehet tudni, hogy Gyergyószentmiklóson is vannak igazolt esetek, hivatalos megerősítés azonban csak csütörtökön történt. Nagy Zoltán polgármester a Székelyhonnak elmondta, tízre tehető a fertőzöttek száma, gócpontok nem alakultak ki a városban.

Képünk illusztráció Fotó: Árvai Károly/MTI

„Annak ellenére, hogy nem áll módunkban részletes információkat közölni, hiszen csak megyei leosztásban hoznak nyilvánosságra adatokat a járványhelyzetről, fontosnak tartom elmondani, hogy városunkban is megjelent a fertőzés. Több személy van beutalva a csíkszeredai és székelyudvarhelyi kórházba” – mondta el lapunknak csütörtökön Nagy Zoltán. A polgármester kiemelte, nem magas az aktív fertőzöttek száma, tíz körülire tehető, ez változik a tesztelések és a gyógyulások függvényében. Már van olyan személy is, aki a kezelésnek köszönhetően meggyógyult, és hazatérhetett a családja körébe. Az elöljáró

cáfolta a városban elterjedt hírt, hogy Gyergyószentmiklóson fertőzési gócpontok alakultak ki.

„Négy-öt utcában vannak azok a családok, akik közül fertőzöttet azonosítottak, a közvetlen hozzátartozóik pedig otthoni megfigyelés alatt vannak tizennégy napig. Az országos és a helyi rendőrség, valamint a csendőrség naponta többször ellenőrzi őket, hogy ne hagyják el otthonaikat” – tette hozzá a városvezető.

{K1}

A fertőzések számának növekedése miatt fokozott elővigyázatosságra van szükség, ajánlott kerülni a zsúfolt helyeket, ahol sok ember megfordul – erősítette meg a polgármester, aki elmondta, helyi szinten nem hozhatnak az országosnál szigorúbb intézkedéseket. „Mindenkinek egyénileg a saját döntése, hogyan jár el, komolyan veszi-e a helyzetet. Én úgy gondolom, hogy akkor kell az egészségünkre vigyázzunk, amikor az még megvan.”

Azokat, akiken a fertőzés tüneteit észlelik, vagy a teszt kimutatja, hogy koronavírusosak, a csíkszeredai vagy a székelyudvarhelyi kórházba szállítják, egyelőre nincs szükség arra, hogy a gyergyószentmiklósi egészségügyi intézményben kezeljék őket.

{K2}

{A}