Ismét sok esetben volt szükség a tűzoltók segítségére az áradások miatt

Székelyhon 2020. június 25., 11:03

A katonai tűzoltóknak 102 lakásból, 151 udvarból és 236 pincéből/alagsorból kellett kiszivattyúzniuk a vizet az elmúlt 24 órában, tájékoztatott csütörtökön az országos katasztrófavédelem (IGSU).

Képünk illusztráció Fotó: Haáz Vince

Az IGSU közleménye szerint a felhőszakadások leginkább Beszterce-Naszód és Hunyad megyét érintették – számol be az Agerpres.

A kedden megelőző célzattal kilakoltatott 152 személy továbbra sem térhet még vissza otthonába. 81-en közülük Botoşani megyeiek, 40-en Fehér megyeiek, 26-an Beszterce-Naszód megyeiek, hárman Krassó-Szörény megyeiek és ketten Máramaros megyeiek.

{A}

Az IGSU tájékoztatása szerint ugyanakkor csütörtök reggel 2 megyei út (DJ 668 és DJ 668A – Hunyad megye) Beszterce-Naszód megye) még le volt zárva a forgalom elől, több útszakaszon pedig megszorításokkal, vagy nehézkesen zajlik a közlekedés.

A hatóságok a RO-ALERT rendszeren keresztül figyelmezették a lakosságot a várható veszélyekre a rossz idő és az áradás sújtotta megyékben.

Csütörtök délelőtt még négy megyében (Arad, Beszterce-Naszód, Hunyad és Maros) dolgoznak a tűzoltók a víz kiszivattyúzásán a házakból, pincékből és udvarokból, illetve az árhullám által megrongálódott közúti és vasúti töltések kijavításán.

Figyelembe véve, hogy a Prut folyón vörös jelzésű árvízriasztás van érvényben péntek estig, a nap folyamán evakuálnak 81 személyt a házaikból a Botoşani megyei Baranca településen, tájékoztat még a katasztrófavédelem.