Leo Grozavu: „csodálatos este, fantasztikus győzelem volt”

Orbán Zsolt 2020. június 25., 00:56

A Sepsi OSK-t irányító Leo Grozavu euforikus állapotban, míg a Poli Iași-t felkészítő Mircea Rednic rezignáltan értékelte a két csapat Román Kupa-elődöntőjének első mérkőzését, amely a háromszékiek nem mindennapi diadalával végződött.

Grozavu büszke a játékosaira Fotó: Pinti Attila

Óriási estén van túl a Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely a Poli Iași elleni gólparádéval karnyújtásnyira került a Román Kupa döntőjétől.

{A}

A piros-fehérek számára rendkívül rosszul indult a szerda esti odavágó, a vendégek egy büntetőből már az ötödik percben megszerezték a vezetést, ráadásul Leo Grozavu vezetőedzőt is kiállította a játékvezető. A szünetre azonban már egyenlő állásnál vonultak a felek, majd a Sepsinek elképesztően kijött a lépés a második félidőben.

{K1}

Achahbar duplájával, illetve Fülöp Lóránd, Carnat és Karanovic góljával az OSK kiütéses, 5–1 arányú sikert ünnepelhetett az elődöntő első felvonása után.

Ez egy csodálatos este és egy fantasztikus győzelem volt. Csodálatra méltó játékosaim vannak, akik háromnaponta rendkívüli erőfeszítést adnak bele a meccseken. Nagyszerű mérkőzést játszottunk, hátrányból álltunk fel, gratulálok a srácoknak

– nyilatkozta a lefújás után az egy nappal korábban még a forduló legjobb edzőjének választott Grozavu.

{K2}

Az edző szerint a visszavágót is komolyan kell venniük, ugyanakkor a bajnoki küzdelem és az is fontos, hogy egészségesek maradjanak a játékosok. Grozavu örömét fejezte ki, amiért boldogságot tudtak okozni a szurkolóknak, úgy fogalmazott, a lelátó a csapat szövetsége.

A jászvásári csapatot irányító Mircea Rednic megalázó vereségről beszélt, szerinte a Sepsi OSK minden dicséretet megérdemel.

„A végeredmény és a csapatom játéka is szégyenletes volt. 1–0-val kezdtünk, a vége pedig 5–1 lett az ellenfél javára. Néhány játékost pihentetnem kellett, figyelembe véve, hogy a bajnokságban a bennmaradásért küzdünk, de az nem azt jelenti, hogy ennyire gyengén kell játszanunk. A fociban láttunk már csodákat, de ez nem az az eset, 5–1-es vereség után mit lehet még tenni.

A Sepsi kemény csapat, jó játékosokkal, akik sikerekre vágynak és minden dicséretet megérdemelnek a mai meccs alapján

– értékelte a sepsiszentgyörgyi összecsapást a vajdahunyadi edző.

A moldvai visszavágót két hét múlva, július 8-án rendezik. Az elődöntő másik ágán bukaresti derbik következnek az FCSB és a Dinamo között, az elsőre csütörtökön 20 órától kerül sor a Dinamo pályáján.

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) sürgősségi bizottsága korábban úgy döntött, hogy a Román Kupa idei döntőjének a craiovai Ion Oblemenco Stadion lesz a helyszíne. A végső győztes az UEFA Európa Liga selejtezőjébe kvalifikál.