Építészeti kincsvadászat Marosvásárhelyen

Antal Erika 2020. június 24., 14:13

Első alkalommal szerveznek Marosvásárhelyen építészeti kincsvadászatot most szombaton. A program szerint a résztvevőknek két óra áll a rendelkezésükre, hogy megtalálják és lefotózzák a város kisebb-nagyobb építészeti értékeit.

Figyelni kell az apróbb részletekre Fotó: Haáz Vince

A kincskeresőknek nem kimondottan építészeti emlékműveket vagy impozáns épületeket kell megkeresniük, hanem olyan, akár banálisnak tűnő, egyszerű polgárházakon lévő díszítőelemeket, amelyek más időkről, más típusú esztétikáról árulkodnak. Ajtókat, ablakokat, zárt erkélyeket, ablakkereteket, díszeket és sok egyéb más részletet kell megtalálni és lefotózni a kincsvadászat során.

Ha valakinek nincsenek építészeti vagy a műemlékekre, művészettörténetre vonatkozó ismeretei, nem akadály, hiszen a szervezők segédanyagokkal – térképpel, különféle jelzésekkel, idegen szavak szótárával – látják el a résztvevőket, amelyek segítenek a tájékozódásban. A feliratkozóknak viszont szükségük lesz egy-két csapattársra, fényképezőgépre vagy okostelefonra, jó megfigyelőkészségre, figyelemre, kalandvágyra és kényelmes cipőre. A kincsvadászatról bővebb információk itt.

{A}