Júliusban és októberben tartják az elsőáldozást Gyergyószentmiklóson

Barabás Orsolya 2020. június 24., 15:24

A járványhelyzet miatt a májusra tervezett elsőáldozások elmaradtak Gyergyószentmiklóson. Hétfőn a Szent Miklós és a Szent István plébánián is találkozót szerveztek az elsőáldozásra készülő gyermekek szülei számára, és döntés született, hogy júliusban, valamint októberben is lesz elsőáldozás.

Képünk illusztráció Fotó: Iochom Zsolt

Az elsőáldozás egy nagyon fontos esemény a római katolikus családok életében, a gyermekek számára az első találkozás szentsége az Eucharisztiában jelen lévő Jézussal. A májusra tervezett elsőáldozásokat azonban országszerte, így Gyergyószentmiklóson is el kellett halasztani. Hétfőn azonban döntés született arról, hogy még idén megrendezik az elsőáldozást a városban.

Találkozót szerveztünk a Szent Miklós és a Szent István plébánián is. A Szent István plébánián a szülők több mint 90 százaléka úgy döntött, hogy október második vasárnapján legyen az elsőáldozás. A Szent Miklós plébánián nehezebb volt határozni, hiszen itt több mint hetven gyermek érintett

– ismertette Portik-Hegyi Kelemen főesperes-plébános.

{A}

A dátumok meghatározásánál figyelembe vették az érintett gyermekek szüleinek kérését. A Szent Miklós templomban július utolsó vasárnapján és október első vasárnapján lesz elsőáldozás, a felkészítők már június 30-án elkezdődnek. Gyermekük elsőáldozását illetően a szülők tetszés szerint választhatnak a két templom és a három dátum között.