Nem telik el nap viharriasztás nélkül, itt a legújabb

Székelyhon 2020. június 23., 11:36

Újabb másodfokú (narancssárga jelzésű) viharriasztást adott ki kedd reggel az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország több mint háromnegyedére, amely szerda éjjelig lesz érvényben.

Képünk illusztráció Fotó: Viharvonal

A meteorológusok szerint kedd délelőtt 10 óra és szerda hajnali 2 óra között Erdélyben, Máramarosban, Moldvában, illetve helyenként Olténiában, Munténiában és Dobrudzsában, valamint a hegyvidéken

időszakosan felhőszakadások, szélviharok, gyakori villámlások és jégesők várhatók.

A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 40 litert négyzetméterenként, kisebb kiterjedésű területeken pedig akár az 50-80 litert is – ismerteti az előrejelzést az Agerpres.

{A}

Az ANM ugyanakkor meghosszabbította szerda hajnali 2 óráig az elsőfokú, légköri instabilitásra vonatkozó riasztást is, amely az ország nyugati részében és déli részében levő 13 megyére és Bukarestre érvényes. A csapadék mennyisége meghaladja a 20-25 litert négyzetméterenként, kisebb kiterjedésű területeken pedig a 40-50 litert is.

A meteorológusok szerint ugyanakkor szerda hajnali 2 óra és csütörtök délelőtt 10 óra között az ország több mint háromnegyedét érintő elsőfokú, légköri instabilitásra vonatkozó riasztás lesz érvényben.

A hegyvidéken, valamint az ország északi, középső, keleti és elszórtan a déli részében időlegesen fokozódik a légköri instabilitás, gyakori villámlások által kísért felhőszakadásokra, viharos szélre és jégesőre lehet számítani.

A csapadék mennyisége meghaladja a 20-25 litert négyzetméterenként, elszigetelten pedig a 40-50 litert.