Újabb áradásokra figyelmeztetnek, de ezúttal Székelyföld kevésbé érintett

Székelyhon 2020. június 23., 09:32

Szerdán délig érvényes vörös árvízriasztást adtak ki kedd reggel a hidrológusok hét megye folyóira, további 27 megyében pedig sárga, illetve narancssárga jelzésű riasztás van érvényben csütörtök éjfélig – írja az Agerpres hírügynökség.

Képünk illusztráció Fotó: Erdély Bálint Előd

Az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) tájékoztatása szerint a a következő folyók vízgyűjtő medencéjére rendeltek el harmadfokú árvízvédelmi készültséget: Tisza, Visó, Iza (Máramaros megye), Nagy-Szamos felső folyása, illetve középső és alsó folyásának mellékfolyói (Beszterce-Naszód megye), Suceava (Suceava megye), Moldova (Suceava és Neamţ megye), Beszterce (Suceava, Neamţ, Hargita és Bákó megye), Prut (Botoşani megye).

A hidrológusok csütörtök éjfélig érvényben levő sárga és narancssárga riasztást is kiadtak 27 megye folyóira. Ezek a következők: Tisza, Visó, Iza, Túr, Szamos, Kraszna, Ér, Berettyó, Sebes-Körös, Fekete-Körös, Fehér-Körös, Maros, Ó-Béga, Béga, Temes, Berzava, Moraviţa, Karas, Néra, Cserna, Zsil, Olt, Argeş, Ialomiţa, Szeret és Prut, valamint a dobrudzsai folyók.

{A}