Brassó megyei fertőzötteket fogadott a Maros Megyei Klinikai Kórház

Antal Erika 2020. június 22., 15:36

A Brassó Megyei Egészségügyi Igazgatóság kérésére kilenc koronavírussal fertőzött személyt fogadott a Maros Megyei Klinikai Kórház.

A Maros Megyei Klinikai Kórház fertőző osztályán kilenc Brassó megyei koronavírusos beteget kezelnek Fotó: Haáz Vince

Ahogy Ovidiu Gârbovan kórházigazgató elmondta, a Brassó Megyei Egészségügyi Igazgatóság a Maros Megyei Egészségügyi Igazgatóságon keresztül lépett kapcsolatba velünk és kérte, hogy a járványra, illetve a fertőzöttek számának gyors gyarapodására való tekintettel, vegyenek át betegeket.

Mi már februárban felkészültünk a koronavírussal fertőzött betegek fogadására, több, mint 719 személyt kezeltünk, jelenleg pedig 41 azoknak a száma, akiknél a teszteredmények pozitívak. Kapacitásunk elégséges a koronavírusos betegek, és a nem fertőzött személyek kezelésére is

– nyilatkozta a kórházigazgató. A Brassó megyei fertőzötteket jelenleg Marosvásárhelyen kezelik.

{A}

Maros megyében a járvány kezdete óta 719 koronavírussal fertőzött személyt vett nyilvántartásba a Maros Megyei Egészségügyi Igazgatóság. Közülük 620-an meggyógyultak és elhagyták a kórházat

– tájékoztatott a Maros megyei prefektúra, akárcsak arról, hogy a járványnak továbbra sincs újabb halálos áldozata, eddig 66 személy hunyt el.

Maros megyében június 22-én lakhelyi elkülönítésben 2237 személy, míg intézményes karanténban 59 személy tartózkodott.

Fertőzés gyanújával 42 személy van kórházban, aki orvosi felügyelet alatt várja a teszteredményeket.