Újabb fertőzöttek a csíkszeredai kórháznál

Székelyhon 2020. június 22., 15:16

A csíkszeredai kórház több mint száz alkalmazottja és páciense számára végeztek koronavírus-teszteket a hétvégén: az eredmények egy alkalmazott és két korábbi páciens fertőzését igazolták. Így összességében már 23 személy  esetében mutatták ki a fertőzést.

Fotó: Veres Nándor

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház kardiológiai osztályán vasárnap befejeződött az összes bennfekvő beteg (hétfőn reggel 16 pácienst ápoltak itt) újbóli tesztelése és minden eredmény negatív.

Hétvégén letesztelték az osztály két korábbi páciensét is és esetükben kimutatták a fertőzést.

Az egyik érintett pácienst a Székelyudvarhelyi Városi Kórházba szállították át, a másik beteg a csíkszeredai kórház koronavírus fertőzötteket ellátó osztályán van.

A kardiológiai osztály személyzetének újbóli tesztelése folyamatban van, a hétfő reggelig kapott eredmények mind negatívak

– a számolt be közleményben az intézmény.

Tünetek jelentkeztek nála, ezért tesztelték és pozitív lett az eredménye pénteken egy, a kórház gasztroenterologóiai osztályán dolgozó asszisztensnek is, aki egy megfertőződött kardiológiai alkalmazottal ingázott együtt. Ennek nyomán

a gasztorenterológiai osztály összes alkalmazottját, valamint a közelükben dolgozó ortopédiai osztály alkalmazottait is teszelték, és minden eredmény negatív.

Koronavírus-teszteket végeztek továbbá a belgyógyászati osztály alkalmazottai és néhány betege számára is, miután egy, korábban a kardiológiai osztályon ápolt és fertőzöttnek bizonyult beteget – a kórházi koronavírus-fertőzések észlelése előtt – átutaltak erre az osztályra. A belgyógyászaton tesztelt betegek eredményei és az alkalmazottak eddig elvégzett tesztjei nem mutattak ki koronavírus-fertőzést.

A belgyógyászat teljes személyzetének tesztelése hétfőn este zárul.

A Csíkszeredai kórház főépületében működő osztályokon az elmúlt napokban összesen 23 személy – 17 alkalmazott és 6 páciens – koronavírus- fertőzését észlelték.

A kórház koronavírus-fertőzötteket ellátó osztályain hétfőn reggel összesen hatvan személyt ápoltak, közülük ötven személy igazoltan fertőzött, tízen a fertőzés gyanúja miatt kerültek kórházba.

A tünetmentes és enyhe tüneteket produkáló fertőzöttek ellátásra létrehozott külső kórházi egységben 14 személy volt beutalva.