Kevés új esetet igazoltak Hargita megyében

Iszlai Katalin 2020. június 22., 13:29

Hosszú idő után csökkent hétfőn az új esetek száma Hargita megyében: „mindössze” két új fertőzést igazoltak, a gyógyultak száma pedig növekedett, így összességében csökkent az aktív esetek száma.

Képünk illusztráció Fotó: Erdély Bálint Előd

Mérsékeltebben ugyan, de továbbra is nő a koronavírus-fertőzések száma Hargita megyében: két újabb esetet igazoltak hétfőn, ezzel 273-ra emelkedett a térségben a járvány kezdete óta azonosított esetek száma – derül ki a Hargita Megyei Prefektusi Hivatal közleményéből. A járvánnyal összefüggésbe hozható halálesetek száma továbbra is nyolc, a gyógyultak száma viszont nőtt, már 171-en győzték le a fertőzést és hagyták el a kórházakat.

Az aktív fertőzöttek száma jelenleg 94,

őket a csíkszeredai és a székelyudvarhelyi kórházakban kezelik, illetve tünetmentesség esetén megfigyelés alatt tartják. Az új esetek kapcsán az országos módszertannak megfelelően ezúttal sem közölték, hogy mely települések érintettek.

Intézményes karanténban már csak négyen, otthoni elkülönítésben pedig 839-en tartózkodnak a megyében, 92-vel kevesebben, mint egy nappal korábban. A karanténközpontokat eddig 1024-en hagyták el, otthonaikat pedig 9962-en a kéthetes elkülönítési időszak lejártával.

{A}