Homokzsákokkal küzdenek az árvíz ellen a Kis-Küküllő mentén

Hajnal Csilla 2020. június 22., 13:23

Vörös és narancssárga jelzésű árvízriadót adtak ki a Maros, Nyárád és Kis-Küküllő folyóvizek Maros megyei szakaszaira, ugyanis jelentős mennyiségű csapadék zúdult le az elmúlt negyvennyolc órában a megye több településén.

Árvízvédelmi segítség Ádámos községben: a homokkal töltött zsákok hatékonyságában bíznak a lakók Fotó: Maros megyei tűzoltóság

Továbbra is problémát jelent a Kis-Küküllő áradása, Mezőkirályfalván, Dicsőszentmárton térségében ugyanis a vízmennyiség az árvízszint fölött van. A heves esőzések miatt a legnagyobb problémákat a Nyárád és Kis-Küküllő folyók mentén, valamint a jelzés nélküli vízfolyásoknál észlelték. A Maros Vízügyi Igazgatóság csapata az elmúlt két napban Mezőkirályfalván és Küküllőszéplak térségében homokzsákokból emelt árvízvédelmi falat, hogy megakadályozzák a Kis-Küküllő kiöntését.

A szintén Dicsőszentmárton közelében lévő Ádámos településre a Maros megyei tűzoltóságot hívta segítségül a község polgármesteri hivatala hétfőn reggel, hogy árvízvédelmi gátat emeljenek homokzsákokból a háztartások megvédésének érdekében. A műveletet hétfőn délben fejezték be – jelentette a tűzoltóság sajtóosztálya.

{A}