Nyelvtanilag hibás kéréssel jelentkezik a diszkriminációellenes tanácsba a háromszéki politikus

Bíró Blanka 2020. június 21., 17:51

Nyelvtanilag hibás kéréssel jelentkezik az Országos Diszkriminációellenes Tanácsba (CNCD) a háromszéki szociáldemokrata politikus.

Horia Grama. Archív

Horia Grama a parlamentbe nyújtotta be kérését, miszerint megpályázza az Országos Diszkriminációellenes Tanács egyik vezető tisztségét. A parlament szavaz ugyanis a CNCD vezetőtanácsának összetételéről. A G4 Media szúrta ki, hogy a képviselőház honlapján megjelent kérésbe nyelvtani hiba csúszott, a szociáldemokrata politikus ugyanis azt írta: ”… prin prezenta î-mi depun candidatura”.

{A}

A Szociáldemokrata Párt (PSD) Kovászna megyei szervezetének elnöki tisztségét betöltő Horia Grama a négy évvel ezelőtti parlamenti választásokon nem szerzett mandátumot, így 2017-ben kinevezték a Nukleáris és Radioaktív Hulladékok Ügynökségének élére. Tavaly decemberben a Nemzeti Liberális Párt menesztette, ezért idén már az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál próbálkozik.

Grama 2008-2016 között Kovászna megyei parlamenti képviselő volt, 2001 és 2005 között a Kovászna megyei prefektusi tisztséget töltötte be. Végzettsége szerint mérnök, mielőtt szerepet vállalt a közigazgatásban a Bibarcfalvi Ásványvíz Palackozó igazgatója volt. Az önéletrajzában nem szerepel olyan elem, ami arra utal, hogy köze van a radioaktivitáshoz vagy a diszkriminációhoz.