Fényes nappal fogtak be egy sérült medvét Székelyudvarhelyen

Fülöp-Székely Botond 2020. június 18., 12:54

Sérült fiatal medve tört be csütörtökön délelőtt egy székelyudvarhelyi háztartásba, majd egy magas fán keresett menedéket. A Nagy-Küküllő Vadász- és Sporthorgász Egyesület tagjai altatólövedékkel vették célba a vadat, hogy megvizsgálhassák a sérülését.

Altatólövedékkel ártalmatlanították a vadat Fotó: Nagy-Küküllő Vadász- és Sporthorgász Egyesület

Egy szombatfalvi háztartásba tört be a nagyjából ötven kilós fiatal medve, amely az emberek közeledtére a fára menekült – tudtuk meg Mărmureanu-Bíró Leonárdtól, a Nagy-Küküllő Vadász- és Sporthorgász Egyesület vezetőjétől.

{A}

Mint mondta,

az állat jól láthatóan megsérült az egyik mellső lábán – vélhetően a kerítések átmászása közben.

Fotó: Bálint Előd Erdély

Éppen ezért úgy döntöttek, hogy altatólövedékkel ártalmatlanítják a vadat, hogy egy állatorvos bevonásával megvizsgálhassák a sebét. Ha súlyosnak bizonyul a sérülés, akkor a Vrancea megyei rehabilitációs központba szállítják el a medvét, ahol szakemberek kezelhetik, ellenkező esetben pedig helyben látják el.

Fotó: Bálint Előd Erdély

„Őszintén szólva azt szeretném, ha szakemberek vizsgálnák meg az állatot, amire a legmegfelelőbb helyszín a Vrancea megyei rehabilitációs központ” – fogalmazott a társulat igazgatója.

Fotó: Bálint Előd Erdély

Miután sikerült a vadállatot elkábítani, állatorvos vizsgálta meg a mellső lábán lévő sérülést. A sebet helyben fogják kezelni, majd néhány nap múlva a medvét szabadon engedik.

Fotó: Bálint Előd Erdély