Üzletnél járt a medve, hiába kergették el, visszatért

Székelyhon 2020. június 15., 12:27

Öt esetben is közbe kellett lépniük a csendőröknek Tusnádfürdőn a medvék miatt vasárnap este és hétfőre virradóan.

Fotó: Pinti Attila

Többször is medvéhez riasztották a csendőröket vasárnap este és hétfőre virradó éjszaka Tusnádfürdőn. Az egyik bejelentés szerint egy bocsos anyamedve élelem után kutatva megpróbált behatolni egy üzletbe – számol be közleményben a megyei csendőrfelügyelőség.

Először 22 órakor jelezték a 112-es sürgősségi hívószámon, hogy egy hárombocsos anyamedve az egyik üzletbe próbál bejutni. Mire a kiküldött mobil csendőregység a helyszínre vonult, egy közelben lévő hegyi csendőr már elkergette a nagyvadat. Az anyamedve kevéssel később visszatért, és újra megkísérelt bejutni az üzletbe, de ismét elzavarták.

Miközben a csendőrök az „üzletlátogató” medvecsalád elkergetésével voltak elfoglalva, a fürdőváros központjából 22 óra 50 perckor másik medve jelenlétéről értesítették a hatóságokat az egységes segélyhívószámon. Kevesebb mint egy órával később, 23.42-kor egy szeméttárolónál felbukkant nagyvad miatt hívták a 112-t. Néhány órás „csendet” követően hajnalban egy férfi jelezte a hatóságoknak, hogy egy anyamedve három bocsával a garázsa előtt van. A vadállatokat valamennyi esetben visszakergették az erdőbe.

A tusnádfürdői, egyre súlyosbodó medvehelyzetről itt írtunk részletesen.

{K1}