Reménykeltő volt a Sepsi OSK teljesítménye a barátságos meccsen

Horváth Bálint Ottó 2020. június 06., 14:22

A Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 2–1-re megnyerte a Chindia Târgoviște elleni hazai barátságos mérkőzését, amelyet szombaton délben játszottak le a városi stadionban.

Archív Fotó: Pinti Attila

Kétszer hatvan percet tartott az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság alsóházi rájátszásának folytatására készülő csapatok találkozója. A Sepsi OSK a szünetben 1–0-ra vezetett, majd a folytatásban kettőre növelte előnyét, a gólokat Fülöp Loránd és Anass Achahbar szerezték. A házigazdáknak több helyzetük volt, mint az ellenfélnek, de hibáztak a befejezéseknél, a vendégek pedig a végén szépítettek.

A mérkőzésen a Sepsi OSK minden játékosa lehetőséget kapott, kivéve Gál-Andrezly Pétert és Goran Karanovicot, akik sérüléssel bajlódnak.

{A}

„Végre valahára játszhattunk egy barátságos mérkőzést. Elég jól mozogtak a fiúk a több mint két hónapos kihagyás után. Ez a teljesítmény reménykeltő az első bajnoki találkozóra nézve, és bízunk benne, hogy lassan még jobban belerázódnak a játékba.

A játékosok hozzáállása és ambíciója mindenképpen dicséretes és ez számít igazából. Kevés idő volt a közös edzésekre, és nyilván nem vagyunk a legjobban felkészülve, nagyjából 70–80 százalékban állunk készen a bajnokság újrakezdésére”

– nyilatkozta a Székelyhonnak Hadnagy Attila, a háromszéki klub igazgatója.

Mint ismertette, a találkozó idején a stadionban a játékosok és a szakmai stáb mellett csak a vezetőség tagjai voltak jelen, és mindannyian betartották a Román Hivatásos Labdarúgóliga által előírt szabályokat. A bajnoki rajtot megelőzően még egy koronavírus-tesztet el kell végezzenek a klub képviselőin, majd ezt követően minden tizennégy nap elteltével újra tesztelik az edzőket és a játékosokat.

A Sepsi OSK számára ez volt az egyetlen barátságos mérkőzés a bajnokság jövő hétvégi folytatásáig. Leo Grozavu vezetőedző együttese június 13-án, szombaton 17 órától a Nagyszebeni Hermannstadt ellen hazai pályán játszik az 1. Liga alsóházi rájátszásának harmadik fordulójában.

Labdarúgás, barátságos mérkőzés:
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Chindia Târgoviște 2–1 (1–0)
Gólszerzők: Fülöp Loránd, Anass Achahbar, illetve Denis Dumitrașcu