A Budapest Honvéd nyerte a Magyar Kupát

Józsa Csongor 2020. június 03., 23:08

Nem írt történelmet a fennállása első döntőjét játszó Mezőkövesd. A Budapest Honvéd kétszer vezetett, nyolcadszor lett kupagyőztes.

A Magyar Kupa elhódítása egyben nemzetközi porondot is ér Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Szerdán este az első finálét rendezték a tavaly átadott Puskás Arénában: 10 ezer néző előtt a Budapest Honvéd és a Mezőkövesd Zsóry csapott össze a serlegért.

{A}

A mindössze 16 ezer lakosságú Mezőkövesd fennállása első kupadöntőjén lépett pályára, míg a Honvédnak ez volt a 19. Magyar Kupa-döntője – az eddigi 18-ból hetet nyertek meg a kispestiek.

A Mezőkövesd volt aktívabb az első negyedórában, egy veszélyes helyzetet is kidolgoztak Kuttor Attila tanítványai. A két fél nem esett egymásnak, inkább a kivárás volt a taktika.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Nem is csoda, hogy a találatokat pontrúgásból szerezték: előbb a 33. percben egy szögletet követő kavarodásból Neszterov térdéről perdült saját kapujába a labda. Csak négy percig vezetett a Honvéd, Pekár 25 méterről lőtt rá egy szabadrúgást, a kapus csak beleütni tudott.

1–1 állt az eredményjelzőn a szünetben.

A második felvonás is abban hasonlított az elsőhöz, hogy a kövesdiek voltak aktívabbak, de gólt ismét az ellenlábas szerzett: újból pontrúgásból, Ugrai beívelését Kamber fejelte közelről a hálóba (2–1).

A fővárosiak taktikusabban, szervezettebben fociztak, a végjátékra berendezkedtek a saját térfelükre, jól zárták a területeket, a Mezőkövesd képtelen volt áttörni a védőfalat.

A labdarúgó Magyar Kupa 2020-as kiírását a Budapest Honvéd nyerte.

A találkozó tétje nem volt kicsi: a győztes 51 millió forintot kapott, egy évig őrizheti a díszes kupát, de ami sokkal fontosabb, indulhat az Európa Ligában.

Labdarúgó Magyar Kupa, döntő:

Budapest Honvéd–Mezőkövesd Zsóry 2–1 (1–1)
Gól: Neszterov (33. – öngól), Kamber (56.), illetve Pekár (37.).