Székely labdarúgókra alapoznák az SZFC-t

Zátyi Tibor 2020. június 03., 19:14

A koronavírus-járvány miatt idén csupán egy tétmérkőzést játszott a Székelyudvarhelyi FC a 3. Ligában, a Román Labdarúgó-szövetség előbb leállította a bajnokságot, majd törölte a 2019–2020-as kiírást, azzal a megkötéssel, hogy lesz 2. Ligába feljutó csapat, viszont nem esik ki senki.

A hétvégén eldőlhet, kik alkothatják az SZFC keretét. Archív Fotó: Székelyudvarhelyi FC/Pál Árpád

A harmadosztályos bajnokság félbeszakadásakor a Székelyudvarhelyi FC két győzelemmel, négy döntetlennel és tíz vereséggel az 5-ös csoport utolsó előtti helyén állt, hat pont távolságra az utolsó bennmaradást érő 12. helytől. A tavaszi rajt rosszul sikerült, március elején hazai pályán 3–0-ra kikapott a Szászrégeni Avântultól.

„Szerintem a pályán ki tudtuk volna harcolni a bennmaradást, hiszen jó játékosokból állt a csapatunk. Aztán a járvány miatt törölték a szezont, ezt pedig senki sem szereti, hiszen

nem azért dolgoztunk egész télen egy jó keret összeállításán, hogy végül csak egy tétmeccsünk legyen.

Az eddigi években is meg tudtunk menekülni a kieséstől, én úgy érzem, a mostani bajnokságban kb. 70 százalék esélyünk lett volna a bennmaradásra” – mondta László Zsolt.

{A}

Az SZFC csapatmenedzserétől megtudtuk, hogy a vezetőség a Székelyföld Labdarúgó Akadémia vezetőivel és Mészáros Alpár vezetőedzővel a hét végén közös gyűlést tart, hogy megtárgyalják a jövőt illető kérdéseket.

Az a tervünk, hogy a következő szezonban 80–90 százalékban székelyföldi legények legyenek a csapatban.

Az akadémia képviselőivel meg kell beszélnünk, hogy milyen ifjúsági játékosokat tudnak nekünk kölcsönadni, illetve Mészáros edzővel azt, hogy miként képzeli el a jövőt, a csapatot, kire számít, a labdarúgókkal pedig új szerződéseket kell kötni. Továbbá attól is félünk, hogy bár most keményen dolgozunk, ősszel jöhet a járvány második hulláma, és megint leáll minden. Optimista vagyok, de nehéz úgy tervezni, hogy nem tudod, mit hoz a jövő” – tette hozzá László. 

Az új bajnokság indulásáról egyelőre nincsenek konkrétumok, az eddigi kiírások mindig augusztus második felében, a Román Kupa első fordulójával rajtoltak.