Csíkszeredai volt a koronavírus-járvány második Hargita megyei áldozata

Iszlai Katalin 2020. június 02., 12:09

Néhány napos késéssel, várhatóan kedden érkeznek meg a csíkszeredai tanintézmények számára megrendelt ózongenerátorok Magyarországról. A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedésekről tartott sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy a múlt héten elhunyt Hargita megyei fertőzött csíkszeredai volt.

Fotó: Veres Nándor

A május 29-én elhunyt, más betegségekben is szenvedő, Hargita megyei koronavírussal fertőzött személy csíkszeredai volt – árulta el a helyi katasztrófavédelmi bizottság keddi ülését követően tartott sajtótájékoztatóján Ráduly Róbert Kálmán polgármester.

{A}

A városvezető köszönetét fejezte ki a hétvégi csíksomlyói búcsú kapcsán a közösségnek, amiért ebben az évben a zarándoklat helyett szívben voltak jelen az eseményen. Meglátása szerint

ezzel a Kárpát-medencei magyar keresztény közösség ismét példaértékű magatartásról tett tanúbizonyságot.

A polgármester arra is kitért, hogy a kedden kezdődő érettségifelkészítőkkel részlegesen újraindult az oktatási tevékenység az iskolákban. A kilencnapos időszakra felkészült a város, több mint kétszáz kézfertőtlenítő-adagolót helyeztek ki, digitális lázmérőket osztottak szét, minden helyszínen a szükségesnél eggyel többet, összesen 45-öt, a megrendelt 33 ózongenerátor pedig jelenleg úton van Magyarországról. Mivel nem érkeztek meg a korábban leszögezett szombati határidőre, a cég vállalta, hogy térítésmentesen fertőtleníti az iskolákat a keddi oktatási nap után.