Edző nélkül maradt a Gaz Metan

Horváth Bálint Ottó 2020. június 01., 20:59

Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság jövő hétvégi folytatása előtt megvált vezetőedzőjétől a Medgyesi Gaz Metan: Edward Iordănescu hétfőn szerződést bontott az 1. Liga felsőházi rájátszásában érdekelt klubbal.

Edward Iordănescu közel másfél évet volt a medgyesi csapat vezetőedzője Fotó: Facebook/Gaz Metan Medias

A fiatal, 41 éves szakvezetőnek június végén járt volna le a szerződése Medgyesen, de mivel ismerte a klub anyagi nehézségeit, úgy döntött, hogy nem folytatja tovább a csapat élén. Iordănescu elégedetlen volt amiért nem sikerült megoldani a pénzügyi gondokat, és a játékosoknak is elmaradt fizetéseik voltak.

Továbbá, azt szerette volna, ha

a Gaz Metannak világos költségvetése és stratégiája lenne a következő szezonra nézve, ezt azonban a vezetőség nem tudta garantálni számára.

{A}

Edward Iordănescu közel másfél évet töltött az erdélyi gárda kispadján: az előző szezonban megnyerte az alsóházi rájátszást a csapattal, azaz összesítésben a 7. helyen végzett, a mostani, a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt idényben pedig először juttatta be a felsőházba a Gaz Metant.

A medgyesi együttes immár vezetőedző nélkül, a hatodik helyről várja az 1. Liga play-off küzdelmeinek jövő hétvégi folytatását, a harmadik fordulóban az Astra Giurgiu vendégeként játszik.

{S1}