Visszavonult, edzőnek állt Zsók Levente

Orbán Zsolt 2020. május 30., 20:26

A csíkszeredai születésű Zsók Levente 36 évesen befejezi játékospályafutását, de marad a Brassói Corona jégkorongcsapatánál, az edzői stábban ugyanis számítanak rá.

Zsók Levente befejezi, de nem szakít teljesen a jégkoronggal Fotó: Szabó Attila - Brasov Wolves/Facebook

A brassói egyesület pénteken nyilvánosságra hozta azon játékosok névsorát, akikkel már sikerült megegyezniük a 2020/21-es idényre. Amint arról beszámoltunk, a keret legnagyobb érdekessége Radim Valchar – ha nehezen is, de a sárga-kékeknek sikerült leigazolniuk a kiváló képességű cseh-román támadót.

{K1}

Az elsőként bejelentett 14 játékos között nem szerepelt Zsók Levente neve, a csíkszeredai csatáré, aki az elmúlt tíz évben Brassóban jégkorongozott, és ezalatt három román bajnokságot, illetve két Román Kupát nyert a csapattal.

Mint kiderült, a 36 éves hokis a következő szezonban már nem vállalja a játékot, de visszavonulása után is a Coronánál marad.

Zsók a klubhonlap tájékoztatása szerint tagja lesz a felnőtt csapat szakmai stábjának, ami nem teljesen újdonság, hiszen az előző idényben a kanadai Dave Macqueen segédje volt, amolyan másodedző-játékosként.

A Csíkszeredai Sportklub korábbi támadója a brassói klub megalapítása óta a játékoskerethez tartozott, a közlemény alapján pedig „kivételesen hozzájárult” a sikerekhez. Ugyanakkor azt is megemlítik, hogy a 2013/14-es idényben – amikor is a Brassói Corona MOL Liga-döntőt játszott az Érsekújvár ellen – a bajnokság legértékesebb játékosának választották.

{A}

Egyelőre nem tudni, ki lesz a brassóiak vezetőedzője a következő szezonban, az viszont ismert, hogy Zsók Levente mellett Mihály Árpád (csapatmenedzser), Lajos Attila (felszerelésmenedzser), Adrian Vescan (fizioterapeuta) és Fabian Popa (masszőr) is tagja a stábnak.

Bors a sorsára vár

A közlemény röviden kitér a doppingügybe keveredett Bors Huba helyzetére is. A csíki hátvéd ügyében június 10-én hoz döntést az Országos Doppingellenes Ügynökség. A brassóiak abban bíznak, hogy eltiltás esetén a román válogatott gyorsan visszatérhet a jégre. Korábbi hírek szerint az intravénás lézerkezelésen részt vett Bors Hubát akár négy évre is eltilthatják, felmerült ugyanakkor a brassói csapat kizárása a román bajnokságból.

{K2}