Nyert és előzött a Leverkusen; Szoboszlai remekelt a kupadöntőben

Székelyhon 2020. május 30., 00:01

A Bayer Leverkusen egygólos mérkőzésen verte a Freiburgot a Bundesliga 29. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén. Kai Havertzék a Borrussia Mönchengladbachot és az RB Leipziget megelőzve feljöttek a harmadik helyre.

Vendégsikerrel rajtolt az újabb Bundesliga-forduló Fotó: Facebook/Bundesliga Official

Sallai Roland ezúttal 66 percet kapott edzőjétől. A Freiburg magyar szélsője jó teljesítményt nyújtott, az első félidő végén kis híján gólpasszt adott, de remek indítása után a ziccerben meglépő Lucas Höler nem találta el a kaput.

{A}

A mérkőzés egyetlen gólját Kai Havertz szerezte, a Leverkusen legértékesebb játékosa a védők bizonytalanságát kihasználva talált be az 54. percben.

A fiatal támadó-középpályásnak ez már az ötödik gólja a német bajnokság újraindulása óta. A mostani bajnoki idényben 11-nél jár, ugyankkor ő az első 21 éven aluli játékos, akinek a Bundesligában sikerült 35 gólig eljutni.

Minimális különbségű győzelmével a Leverkusen megelőzte a Gladbachot, illetve a Lipcsét, és feljött a harmadik helyre. A Freiburg nyolcadik a tabellán.

Bundesliga, 29. forduló:
SC Freiburg–Bayer Leverkusen 0–1 (0–0).
Gólszerző: Havertz (54.)

{K1}

Osztrák Kupa: gól és gólpassz Szoboszlaitól

Pénteken este rendezték a labdarúgó Osztrák Kupa döntőjét, a zárt kapus klagenfurti fináléban a címvédő RB Salzburg ellenfele a másodosztályú Austria Lustenau volt. A favoritok nagy különbségű győzelmet arattak, és az 5–0-s sikerből bőven kivette részét a csapat magyar középpályása, Szoboszlai Dominik.

A válogatott játékos pazar szabadrúgásgóllal szerezte meg a vezetést a 20. percben, majd a folytatásban tovább remekelt: több gólban is benne volt, a harmadik találatnál gólpasszt adott a svájci Noah Okafornak.

A Salzburg első gólja: