Hazai tehetséggel hosszabbított a GYHK

Gergely Imre 2020. május 29., 21:32

A Gyergyói Hoki Klub újabb saját nevelésű játékosáról jelentette be, hogy jövőre is a csapatában szerepel. A 21 éves Ferencz-Csibi Róbert hátvéd fiatal kora ellenére jövőre már a hatodik szezonját tölti a felnőttek között.

Ferencz-Csibi Róbert alapemberré küzdötte előre magát. Archív Fotó: Szász Adorján

A nagykorúak küzdelmeibe a 2015–2016-os szezonban, alig 17 évesen kóstolt bele, a következő évtől pedig már stabil tagja volt a Progym keretének. A Gyergyói Hoki Klubnál a 2018–2019-es Erste Liga-idény még tanulóév volt a fiatal hátvéd számára.

„Összeszorított foggal végigdolgozta a szezont, és nem adta fel. A kemény munka és kitartás eredménye az, hogy idén már kihagyhatatlan lett, alapemberré küzdötte előre magát. Évről évre fejlődik, egyre jobban teljesít, és ezt az utat a következő szezonban is folytathatja” – áll a klub közleményében.

Példaként állítják a feltörekvő fiatalok elé. A Gyergyói Hoki Klub arra számít, hogy Ferencz-Csibi hosszú távon is a gyergyói jégkorong erőssége lesz.

A GYHK következő szezonbeli keretéből immár az edző (Malcolm Cameron), egy kapus (Jordon Cooke), négy hátvéd (Góga Attila, Timur Raszulov, Igor Bobcek, Ferencz-Csibi Róbert) és négy támadó (Csergő Hunor, Szabó Krisztián, Péter Zsolt, Eric Neiley) neve vált ismertté.

{A}