Olimpiai edzőtáborba várják a Sepsi-SIC kapitányát

Orbán Zsolt 2020. május 29., 20:31

Annemarie Gödri-Părău, a Sepsi-SIC kapitánya is meghívót kapott a tokiói olimpiára kijutott román női 3x3-as kosárlabda-válogatott keretébe. A lányok jövő héten az izvorani-i edzőközpontban kezdik a közös felkészülést.

Bekerült a keretbe a Sepsi-SIC irányítója Fotó: Sánta Imre

A tokiói olimpiai egyik újdonságaként a 3x3-as kosárlabda került be az ötkarikás csúcsesemény műsorába. Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő szakágban Románia a női válogatott kiváló világranglista-helyezésének köszönhetően szerzett kvótát Tokióba, még tavaly ősszel.

{A}

A tornán mindössze nyolc ország csapata vehet részt mindkét nemben, Románia mellett egyelőre Oroszország, Kína és Mongólia jelenléte biztos a női mezőnyben.

A Román Kosárlabda Szövetség (FRB) szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye szerint június 4-én edzőtáborba vonulnak a kerettagok.

A válogatottba többek között meghívót kapott a sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC kapitánya, Annemarie-Gödri Părău is.

A zöld-fehérek rutinos irányítóján kívül Gabriela Mărginean, Ancuța Stoenescu, Gabriela Irimia, Anca Șipoș, Alexandru Uiuiu, Gabriela Stanici, Elisabeth Pavel, Sonia Ursu-Kim, valamint a honosított Ashley Walker tagja a keretnek.

Utóbbi három kosaras kivételével a többiekre háromhetes edzőtáborozás vár az izvorani-i, Sydney 2000 nevet viselő olimpiai központban. Pavel nemrég Olaszországból tért haza, így kéthetes karanténba kell vonulnia, Walker az Egyesült Államokban, Ursu pedig Dél-Koreában tartózkodik jelenleg, ők hárman otthoni edzéseket végeznek.

A keret többi tagjának koronavírusteszten kell átesnie, az edzőtáborban pedig csak szigorú járványügyi óvintézkedések mellett készülhetnek a lányok. A fizikai, technikai és taktikai elemeken kívül a lélektani felkészülésre is hangsúly kerül, a háromhetes összetartást pedig egyhetes szünet követi, amikor hazatérhetnek a sportolók. Aztán július 2-ától újabb háromhetes edzőtábor következik számukra az Ilfov megyei településen.

Elhalasztott selejtezők

A tokiói torna maradék négy kvótájáért a magyar válogatott is versenyben van, de a nemzetközi szövetség elhalasztotta a márciusra tervezett olimpiai selejtezőt, amelyet Indiában tartottak volna, ugyanakkor az áprilisra kiírt budapesti pótselejtezőt sem lehetett megrendezni. Előbbi megmérettetésen három, utóbbin egy kvóta talál majd gazdára, de az új időpontok egyelőre nem ismertek.