Bukaresti a világ legidősebb férfija

Székelyhon 2020. május 29., 15:51

A 111 éves és 7 hónapos bukaresti Dumitru Comănescu a világ legidősebb férfija jelenleg.

Fotó: Bukaresti Idősek Klubja/Facebook

A fővárosi Idősek Klubja a The Gerontology Research Group (GRG) adataira alapozva közölte ezt az Agerpres hírügynökséggel.

Meghatottan vettem tudomásul a nagy hírt, de először is ki szeretném fejezni részvétemet a cím eddigi birtokosa, Robert Weighton családjának

– mondta a bukaresti férfi, köszönetet mondva mindenkinek, aki az évei során mellett volt és segítette őt.

{A}

A Guiness Rekordok Könyve év eleji rangsorolásában a japán Chitetsu Watanabe (született 1907. március 5-én) volt a világ legidősebb férfija, a második legidősebb a brit Robert Weighton (született 1908. március 29-én), a harmadik legidősebb pedig a román Dumitru Comănescu (született 1908. november 8-án). Néhány hónap leforgása alatt azonban mind a japán, mind a brit férfi elhunyt. Az utóbbi – aki rákos megbetegedésben szenvedett – csütörtökön halt meg.

Dumitru Comănescu 1908-ban született a Prahova megyei Drăgăneasa községben. Agrármérnök és az egyik legelismertebb fitopatológus volt,

1933-ben végezte el egyetemi tanulmányait, 70 éven keresztül dolgozott.

86 éves korában azonban még visszatért néhány évre a munka mezejére agrárszakértőként. Az idős férfinak két dédunokája is van – szolgált életrajzi adatokkal a fővárosi Idősek Klubja.