Radim Valchar aláírt a Brassói Coronához

Orbán Zsolt 2020. május 29., 15:52

Hosszas huzavona és egy miskolci kitérő után úgy tűnik, a Brassói Corona jégkorongcsapata csak megszerezte a Csíkszeredai Sportklub korábbi közönségkedvencét, a román állampolgársággal is rendelkező Radim Valchart.

Így vagy úgy, de a riválisnál kötött ki Fotó: Halmágyi Zsolt

A cseh játékos neve szerepel azon a listán, amelyet a brassói klub hivatalos Facebook-oldalán osztott meg pénteken. Ez alapján egyelőre 14 játékossal sikerült megállapodniuk a következő idényre, a támadók között találjuk Radim Valchart is.

{A}

A ponterős cseh csatár tavaly ősszel botrányosan távozott a Csíkszeredai Sportklubtól, miután három szezont töltött a kék-fehéreknél, ahol közönségkedvencnek számított.

Valchar a klub tartozásaira hivatkozva akart „átigazolni” az előnyösebb fizetéssel kecsegtető, rivális Brassói Coronához, holott a csíkiakhoz hároméves szerződés kötötte.A Sportklub csak jelentős átigazolási összeg fejében vált volna meg egyik legjobbjától, aki 2019 februárjától már román állampolgár, így nem számít idegenlégiósnak. 

Radim Valchar játékjogát a Sportklub kérésére végül felfüggesztették és hónapokig nem léphetett jégre, majd az év elején a szlovák extraligában szereplő DVTK Jegesmedvék csapata szerződtette.

A 31 éves cseh hokis 14 mérkőzésen hét gólja mellett hat assziszot ért el a miskolciaknál.

A Brassói Coronánál a héten fújtak gyülekezőt és a klub közlése szerint eddig 14 játékossal kötöttek megállapodást a következő idényre. Ők a következők: Patrik Polc, Tőke Zoltán (kapusok), Mihály Ede, Gajdó Tamás, Andrei Haraga (hátvédek), Roberto Gliga, Radim Valchar, Daniel Trancă, Péter Balázs, Molnár Zsombor, Albert Zagidullin, Gajdó Balázs, Rareș Vasile (csatárok).

Szintén megegyeztek az ukrán származású, román válogatott Pavlo Boriszenkóval, aki azt követően írja alá szerződést, miután visszatér Brassóba.

A brassói klub közölte, jelenleg több külföldi játékosokkal is előrehaladott tárgyalások zajlanak, azt ígérik, hamarosan a légiósokat is bemutatják.