Tovább nőtt a Maros megyei fertőzöttek száma

Antal Erika 2020. május 28., 17:07

Öttel emelkedett az utóbbi 24 órában a koronavírussal fertőzöttek száma Maros megyében. Május 28-áig 675 személynél mutatták ki a tesztek a vírust. Újabb, a koronavírus-fertőzéssel összefüggésbe hozható haláleset Maros megyében az elmúlt három napban nem történt.

Képünk illusztráció Fotó: Balogh Zoltán/MTI

A Maros megyei prefektúra tájékoztatása szerint 549 személyt gyógyultnak nyilvánítottak, ők már elhagyták a kórházat, míg további 46 személy tartózkodik orvosi felügyelet alatt és várja a teszteredményt.

5649 személy tartózkodik otthoni elkülönítésben, míg intézményes karanténban 104-en vannak.

{A}

Maros megyében a koronavírus járvány kezdete óta május 28-áig 111 egészségügyi dolgozónál mutattak ki a tesztek pozitív eredményt. Közülük eddig 105-öt gyógyultnak nyilvánítottak, az április 15-én bekövetkezett haláleset után újabb elhalálozás nem történt – tájékoztatott a Maros Megyei Egészségügyi Igazgatóság.

A koronavírussal fertőzött egészségügyben dolgozók közül 40-en a marosvásárhelyi sürgősségi kórház alkalmazottai, 53-an a megyei klinikai kórházban dolgoznak, míg 9-en a segesvári városi kórházban.

Továbbá a fertőzöttek közül ketten egy idősotthon munkatársai, egy háziorvos, két magánklinikán dolgozó orvos, egy fogorvos, egy gyógyszerész-asszisztens, valamint egy marosvásárhelyi lakhellyel rendelkező, de más megyében alkalmazott orvos.

Akik még nem gyógyultak meg, a Maros megyei klinikai kórház fertőző betegségek osztályán kezelik, állapotuk kielégítő.