Számítógép-adományok hátrányos helyzetű gyerekeknek

Antal Erika 2020. május 27., 15:29

A St. Georgius Manager Club, a Marosszéki Közösségi Alapítvány és a PC House vállalkozás olyan, nehéz anyagi helyzetben élő gyerekeknek adományoz számítógépeket, akik a digitális oktatáshoz szükséges eszközök hiánya miatt nehezen tudják tartani a lépést.

Képünk illusztráció Fotó: Haáz Vince

Gál Sándor, a Marosszéki Közösségi Alapítvány ügyvezető igazgatója, a menedzserklub tagja érdeklődésünkre elmondta, már korábban is szerveztek ehhez hasonló akciót, rendszeresen kaptak cégektől számítógépeket, amelyeket továbbítottak olyan családokhoz, ahol szükség volt azokra.

A héten a PC House jóvoltából ötven teljesen felszerelt számítógépet szállítanak ki a Marosszéki Közösségi Alapítvány és a menedzserklub közreműködésével négy Maros megyében tevékenykedő, rászoruló gyermekeket segítő szervezetnek.

Az adományokat oktatásra kifejlesztett központokban és magánszemélyeknél fogják elhelyezni

– mondta Gál Sándor, hozzátéve, hogy a kiválasztott szervezetekkel – a Szórványkollégium Magyarfülpös–Szászrégen Szivárvány Alapítvánnyal, a székelyabodi Kerúb Egyesülettel, a Szent Erzsébet Egyesülettel és a Gyulafehérvári Caritasszal – már korábban is dolgoztak együtt. Ezek a szervezetek tartják a kapcsolatot a rászoruló családokkal, így tudják, hogy hol hány iskoláskorú gyermeknek van szüksége a tanuláshoz nélkülözhetetlen digitális eszközre. Általuk az adományok útját és felhasználási módját is követni lehet.

{A}

A továbbiakban egy olyan platform létesítésén is gondolkodnak a klub tagjai, ahol bárki ajánlásokat tehet fel, illetve az igényeit is megfogalmazhatja, amely által az adományok eljuthatnak a célcsoportokhoz vagy személyekhez.