Kiejtették a címvédőt – a Mezőkövesd az első döntős a Magyar Kupában

Horváth Bálint Ottó 2020. május 26., 21:16

A Mezőkövesd Zsory FC lett a labdarúgó Magyar Kupa első döntős csapata, az elődöntő keddi esti visszavágóján 2–2-es döntetlent játszott a Mol Fehárvár FC otthonában, és idegenben szerzett több góljának köszönhetően továbbjutott.

Végig kiélezett volt a két csapat párharca Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A házigazda és címvédő székesfehérváriak várták kedvezőbb helyzetből a visszavágót, miután a múlt hétvégi első mérkőzésen a hajrában egyenlítve 1–1-es döntetlent értek el idegenben. A vendégek nem számíthattak vezetőedzőjükre, Kuttor Attilára, aki kétmeccses eltiltást kapott, mivel az odavágón kritizálta a játékvezető egyik döntését, ezért piros lappal büntették és el kellett hagynia a kispadot.

{A}

A szakvezető hiánya viszont egyáltalán nem zavarta csapatát, amely korán betalált a grúz Zivzivadze révén, ezzel máris meglőtte az idegenben elengedhetetlen gólt. A Mol Fehérvár hiába uralta a játékot, a támadások erőtlenek voltak, sőt

az ellentámadásoknál veszélyes mezőkövesdiek – akárcsak a mérkőzés kezdetén – a második félidő elején is eredményesek voltak, Zivzivadze ezúttal előkészítő volt, Pekár László pedig megduplázta az előnyt.

Ezzel már nagyon közel került a továbbjutáshoz a vendég együttes, hiszen a hazaiaknak három gólra volt szükségük. Ettől pedig nem is voltak távol, a szépítés nem váratott sokat magára, Hodzic találatával még életben tartotta a Fehérvár reményeit, majd négy perccel később Stopira fejesgóljával kiegyenlített a Fehérvár.

A hajrában megrohamozták az ellenfél kapuját a hazaiak, de a továbbjutást érő találatot már nem tudták megszerezni.

A tavalyi kupagyőzelem után a Fehérvár idén az elődöntőben búcsúzott, a Mezőkövesd idegenben szerzett több góljával bejutott a döntőbe, és története eddigi legnagyobb sikerét érte el.

Labdarúgó Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó:
Mol Fehérvár FC–Mezőkövesd Zsóry FC 2–2 (0–1)
Továbbjutott a Mezőkövesd 3–3-mal, idegenben szerzett több góllal
Gólszerzők: Hodzic (63.) Stopira (86.), illetve Zivzivadze (8.), Pekár (54.)
Fehérvár: Kovácsik – Fiola (Hodzic, 46.), Muszliu, Vinícius (Juhász R., 89.), Stopira – Elek Á. (Futács, 77.), Houri – Nego (Bamgboye, 65.), Kovács I., Petrjak (Milanov, 65.) – Nikolics. Vezetőedző: Joan Carrillo
Mezőkövesd: Szappanos – Eperjesi, Karnyicki (Nagy D., 72.), Pillár, Silye – Meszhi – Pekár (Farkas D., 75.), Besirovic, Neszterov, Cseri (Vajda, 65.) – Zivzivadze (Jurina, 72.). Vezetőedző: Tóth Mihály (Kuttor Attila eltiltása miatt)
Vezette: Vad II István

A másik párharcban:
22.00 Budapest Honvéd–MTK Budapest (az első mérkőzésen: 0–0)