Védőszigeteket alakítanak ki a sepsiszentgyörgyi gyalogátjárók mellett

Bíró Blanka 2020. május 26., 20:49

Védőszigeteket alakítanak ki Sepsiszentgyörgyön a gyalogátjárók közelében. Az önkormányzat városgazdálkodási irodája egyelőre műanyag korlátokkal jelölte ki a védősávokat, ezeket idővel beültetik, és zöld szigeteket alakítanak ki.

Fotó: Kristó-Gothard Hunor

A cél, hogy a gépkocsikkal ne lehessen közvetlenül az átjárók mellett parkolni, mert a parkoló autók eltakarják az átjáróra lelépő gyalogost. Emiatt már halálos baleset is történt Sepsiszentgyörgyön. Ha a gépkocsivezetők időben látják a gyalogosokat, csökkenteni lehet a balesetek számát – véli a városvezetés.

Ezzel az intézkedéssel elveszítünk néhány parkolóhelyet, de emberéleteket mentünk meg

– szögezte le Antal Árpád polgármester.

Fotó: Kristó-Gothard Hunor

A védőszigetek egyelőre több kisebb méretű oszlopból állnak, melyeket a gyalogátjárók közelében helyeztek el és szerepük a biztonság növelése, jobb láthatóságot biztosítva gyalogosoknak és járművezetőknek egyaránt. Az oszlopok felszerelése már több helyen elkezdődött, első körben a következő utcákban lesz gyalogos védőszigetek: Grigore Bălan tábornok út, Nicolae Iorga utca, 1918 december 1. utca, Gróf Mikó Imre utca/Szabadság utca, a Váradi József utca alsó része, Bánki Donát utca/Kriza János utca.

{A}