Zsögödfürdőre helyeznék át a tünetmentes csíkszeredai fertőzötteket

Korpos Attila 2020. május 25., 12:16

Tünetmentes páciensek fogadására alkalmas városszéli karanténközpontról, gazdaságpolitikáról és az elkészült, forgalomnak átadott elkerülő útról számolt be hétfői sajtótájékoztatóján Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere.

Befejeződött az észak-dél irányú elkerülő út aszfaltozása, a hétvégén át is adták a forgalomnak Fotó: Pinti Attila

„Otthoni elkülönítésben 108-an, míg intézményes karanténban 21-en vannak a város közigazgatási területén” – ismertette Ráduly. A városvezető ezúttal nem részletezte a koronavírusos esetek és a fertőzés által érintett települések helyzetét. Mint kifejtette, a városvezetés elsődleges célkitűzése most egy karanténközpont létrehozása a tünetmentes páciensek számára, hogy a kórházakat tehermentesíteni tudják.

{A}

A Zsögödfürdőn található, a Caritas által birtokolt épületre gondoltunk. Több szempont is mellette szól: a várostól jól elzárt részen található, a csendőrség hatékonyabban tudja biztosítani a helyszínt, továbbá korábban is voltak itt elhelyezve karanténban lévő személyek

– részletezte a polgármester. 

Szó esett még a város észak-dél irányú elkerülő útjáról is, ahol szombaton újra megnyitották a forgalmat. „A terveket tartani tudtuk, az aszfaltozás be tudtunk fejezni az elkerülő úton és a körforgalom környékén” – tette hozzá. A beruházásokkal kapcsolatban Ráduly megjegyezte: Csíkszereda lehet az egyik nagy gazdasági nyertese az elmúlt időszaknak. „Mikor a gazdaság növekedett, mi tudatos gazdaságpolitikát folytattunk és tartalékoltunk. Lám, a közpénzeket a válság alatt beruházásokon keresztül tudjuk visszajuttatni a helyi gazdaságba” – hívta fel a figyelmet. Hozzátette, a válságkezelés tekintetében a csíkszeredai önkormányzat jó példáját fogják majd emlegetni.