Sepsi-SIC: elismerések az Eurobasket szakportáltól

Orbán Zsolt 2020. május 24., 20:52

A Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC amerikai bedobóját és szerb vezetőedzőjét is a női kosárlabda Nemzeti Liga legjobbjának választotta a mértékadó nemzetközi szakportál, az Eurobasket.com.

Givens a zöld-fehérek vezére volt a járvány miatt véget ért szezonban

Az angol nyelvű kosárlabdaportál a napokban közzétette a bajnokhirdetés nélkül lezárt női Nemzeti Liga 2019/2020-as idényének legjobbjait összesítő listáját. Az alapszakaszgyőztes és a lefújás pillanatában éllovas Sepsi-SIC-től Zoran Mikes vezetőedző, a játékosok közül pedig Chrissy Givens, Annemarie Gödri-Părău és Andra Mandache is bekerült a szezon kiválóságai közé.

{A}

A meccseként 16.5 pontot és 4.8 lepattanót átlagoló amerikai játékost az „év legjobbjának” választották,

ugyanakkor Givens lett a legjobb légiós, így értelemszerűen az öt legjobb amerikai kosaras között is megtaláljuk a nevét.

A gólpasszok terén jeleskedő, 5,8-as meccsenkénti mutatóval a teljes mezőnyből legjobb Gödri-Părău a hazai álomötösben kapott helyet. Bónuszként a 36 éves csapatkapitány teljesítményét egy másik kategóriában, a „dicséretben részesülteknél” is elismerték.

Szintén bekerült az öt legjobb romániai játékos közé a sepsiszentgyörgyi csapatnál első szezonját töltő Andra Mandache, aki 13.9 pontot és 4.6 lepattanót átlagolt.

A zöld-fehérekkel korábban számos bajnokságot és Román Kupát nyert Zoran Mikes a vezetőedzők között utasított mindenkit maga mögött az Eurobasket.com összesítésében.

Ami a többi székelyföldi csapatot illeti, a Marosvásárhelyi BC Sirius amerikai irányítója, Brittney Dunbar lett a liga legjobb védekező játékosa, míg a Kézdivásárhelyi SE-t erősítő Kayla Mobley a liga legjobb öt játékosa között, valamint az amerikai „álomötösben” is szerepel. A KSE másik amerikai légiósa, Jade Vega dicséretben részesült, Dunbarhoz hasonlóan.

A Román Kosárlabda Szövetség a héten közölte, hogy törölte a női és a férfi Nemzeti Ligát is, és egyik pontvadászatban sem nevez ki bajnokot. A Sepsi-SIC álláspontja szerint a két sorozatban különböző döntéseket kellett volna hoznia a szövetségnek.

{K1}

A női kosárlabda Nemzeti Liga 2019/2020-as legjobbjai az Eurobasket szerint:

Az év játékosa: Chrissy Givens (Sepsi-SIC).
Az év legjobb légiósa: Chrissy Givens (Sepsi-SIC).
Az év legjobb európai légiósa: Biljana Pesovic (Brassói Olimpia).
Az év legjobb román játékosa: Alina Chivu (CSM Târgoviște).
Az év legjobb védekező játékosa: Brittney Dunbar (Marosvásárhelyi BC Sirius).
Az év edzője: Zoran Mikes (Sepsi-SIC).

A „kezdőötös”: Biljana Pesovic (Brassói Olimpia), Alina Chivu (CSM Târgoviște), Bernice Mosby (Szatmárnémeti VSK), Chrissy Givens (Sepsi-SIC), Kayla Mobley (Kézdivásárhelyi SE).

A román játékosok álomötöse: Annemarie Gödri-Părău (Sepsi-SIC), Florina Stanici (Rapid Bukarest), Alina Chivu (CSM Târgoviște), Andra Mandache (Sepsi-SIC), Anca Șipoș (Agronomia Bukarest).

Az amerikai játékosok álomötöse: Adrienne Webb (Aradi FCC Baschet), Bernice Mosby (Szatmárnémeti VSK), Chrissy Givens (Sepsi-SIC), Kayla Mobley (Kézdivásárhelyi SE), Jordan Hawkins (Agronomia Bukarest).