Újabb tíz fertőzött Hargita megyében

Kovács Attila 2020. május 24., 13:27

Átmeneti lassulás után ismét növekedésnek indult a koronavírussal fertőzött személyek száma Hargita megyében. A vasárnap közzétett adatok szerint újabb tíz személy teszteredménye lett pozitív.

Képünk illusztráció Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Hargita megyében így összesen 115 személy szervezetében igazolták a koronavírus jelenlétét a járvány kezdete óta, a mostani növekedés nagyobb, mint amit az elmúlt két napban jegyeztek. Az aktív esetek száma elérte a 92-őt – derült ki a Hargita Megyei Prefektusi Hivatal vasárnapi közleményéből.

A vírusfertőzés következtében eddig egy személy elhunyt, 22-en meggyógyultak, 92 személyt pedig a csíkszeredai és a székelyudvarhelyi kórházakban tartanak megfigyelés alatt.

A fertőzöttekkel kapcsolatba hozható személyek tesztelése folytatódik, a tüneteket nem mutató kontaktszemélyeket otthoni elkülönítésbe küldték.

{A}

Jelentősen csökkent az intézményes karanténban levők száma, az egy nappal korábbi 119-hez viszonyítva most 50 személyt érint ez a korlátozás. Tovább növekedett viszont az otthoni elkülönítésben levők száma, ez a szombati 1628-hoz képest 80-al többet, 1708 személyt jelent a megyében. A karanténközpontokat eddig 957-en hagyták el, otthonaikat pedig 5282-en a kéthetes elkülönítési időszak lejárta után. A vészhelyzettel kapcsolatos előírások betartását az elmúlt 24 órában is ellenőrizték a hatóságok, ám, akárcsak szombaton, ezúttal sem közöltek adatokat sem a bírságok számáról, sem ezek összegéről.