Beiratkozási díj nélküli online felvételi a Sapientia Csíkszeredai Karán

Székelyhon 2020. május 23., 15:27

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Kara a 2020/2021-es tanévben július 8-24. közötti időszakban történő felvételije az online térben fog zajlani, továbbá a jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel a jelentkezők mentesülnek a beiratkozási díj befizetésének terhe alól.

Fotó: Pinti Attila

A közlemény szerint nagyon rövid idő alatt sikerült alkalmazkodni a járványhelyzethez, hiszen a teljes karon ezekben a hónapokban zavartalanul működött az online oktatás, így a vezetőség úgy döntött, hogy

az egyetemi képzésekre való beiratkozás is az online térbe költözik.

A beiratkozási platform mobilkészüléken is könnyedén elérhető lesz, amely nagymértékben megkönnyíti a végzős középiskolás diákok jelentkezését. Az idei éveben a Csíkszeredai Kar alapképzésen összesen 425 helyet hirdet, mesterképzésen 146 hely várja majd a jelentkezőket.

{A}

A járványügyi intézkedések miatt néhány szak esetében módosultak a felvételi követelmények. Az élelmiszeripari mérnök, román nyelv és irodalom – angol nyelv és irodalom, valamint a világ- és összehasonlító irodalom – angol nyelv és irodalom szakoknál elmaradnak a felvételi vizsgák és 100 százalékban az érettségi vizsga átlaga fog számítani a bejutásnál. A fenntartható biotechnológiák mesterképzésen a korábbi írásbeli vizsgát felváltja a szóbeli vizsga, mely előre közölt tematika alapján fog történni. A felvételi tematika elérhető a Csíkszeredai Kar honlapján.