Néggyel több fertőzött Hargita megyében

Kovács Attila 2020. május 23., 13:50

A pénteki adatokhoz viszonyítva néggyel emelkedett a fertőzött személyek száma Hargita megyében, így összesen 105 személy szervezetében igazolták a koronavírus jelenlétét.

A csíksomlyói moduláris kórházban kezelik a Csíkszéken regisztrált fertőzötteket Fotó: Pinti Attila

Az utóbbi napokban lelassult a fertőzések számának növekedése Hargita megyében, így 105-re módosult a térségben a járvány kezdete óta igazolt koronavírusos esetek száma, az aktív eseteké pedig jelenleg 82 – derült ki a Hargita Megyei Prefektusi Hivatal szombati közleményéből.

Egy személy elhunyt, 22-en meggyógyultak, 82 személyt pedig a csíkszeredai és a székelyudvarhelyi kórházakban tartanak megfigyelés alatt. A fertőzöttekkel kapcsolatba hozható személyek tesztelése folytatódik, a tüneteket nem mutató kontakszemélyeket otthoni elkülönítésbe küldték.

{A}

Intézményes karanténban 119-en, otthoni elkülönítésben pedig péntekhez képest 242-el többen, 1628-an tartózkodnak a megyében. A karanténközpontokat eddig 887-en hagyták el, otthonaikat pedig 5250-en a kéthetes elkülönítési időszak lejárta után. A vészhelyzettel kapcsolatos előírások betartását az elmúlt 24 órában is ellenőrizték a hatóságok, ám a korábbi közleményektől eltérően ezúttal sem a bírságok számát, sem ezek összegét nem közölték.