Az idősotthon alkalmazottjának második teszteredményére várnak

Gergely Imre 2020. május 22., 14:13

Gyorsteszt mutatta ki a Gyergyóújfaluban működő idősotthon egyik alkalmazottjánál, hogy koronavírussal fertőzött. Az otthon lakóit és a fiatal nő közvetlen kontaktjait is letesztelték, senki esetében nem lett pozitív eredmény.

• Forrás: Facebook

Amint azt Egyed Józseftől, a község polgármesterétől megtudtuk, egyelőre fertőzésgyanús esetként tartják számon az idősotthon alkalmazottját. A fiatal nőtől újabb mintát vettek, és amíg annak eredménye nem lesz ismert, nem lehet kijelenteni, hogy valóban fertőzött.

{A}

A polgármester hozzátette, rendszeresen tartotta a kapcsolatot az intézmény fenntartóival, alaposan ismeri az ottani körülményeket, és ennek alapján jelenti ki, hogy az ott élő idősek maximális védelem alatt vannak. Mindent megtesznek a biztonságukért, beszerezték ehhez a szükséges felszereléseket – szögezte le.

Arra kérem a község időseit, hogy mindenképpen maradjanak otthon legalább egy hétig, addig, míg az újabb tesztelések eredményei meg nem érkeznek, és nem látjuk tisztán, hogy mi is a helyzet. Pánikra nincs ok, de vigyázzunk egymásra

– mondta a polgármester, hozzátéve, bízik abban, hogy a gyorsteszt tévesen mutatott pozitív eredményt. Ez az első gyergyószéki fertőzésgyanús eset.